Ga naar Content

Wijkagent Frans neemt deze Koningsdag afscheid van 'zijn' Uitgeest

Frans Pals, ruim 10 jaar wijkagent in Uitgeest, heeft vandaag voor de allerlaatste keer zijn uniform aangetrokken. Op Koningsdag neemt de wijkagent, die erg geliefd is in het dorp, afscheid en geniet hij met volle teugen van de aandacht die hij krijgt. 

Frans zag vanmorgen op een bord al een mooie boodschap staan toen hij vanuit Beverwijk aankwam in Uitgeest om aan zijn laatste dienst te beginnen. "Dat is toch fantastisch! Dat ontroert je wel een beetje." Ook op de vrijmarkt lopen mensen af en aan om Frans te bedanken en een mooie laatste dag als wijkagent te wensen. 

Wijkagent Frans neemt afscheid van Uitgeest tijdens Koningsdag - NH Nieuws

Een van de kenmerkende eigenschappen van Frans is zijn toegankelijkheid. Bijna iedereen noemt dit specifiek als het over Frans gaat. Een mooi voorbeeld daarvan voltrok zich gisteren, toen een jonge inwoner van Uitgeest een tompouce in het gezicht van Frans duwde. "Voordat ik het wist, had ik 'm recht in m'n toeter.", zegt de agent daarover. Later pakte Frans deze 'relschopper' terug en hebben ze samen staan schaterlachen om die gebeurtenis. 

Een oranje geklede man op de vrijmarkt benadrukt: "Hij is heel toegankelijk in het dorp en voor de jeugd een heel goed aanspreekpunt."

Wijkagent Frans op zijn laatste dag op de vrijmarkt van Uitgeest - Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

De emoties komen los bij de 65-jarige Frans die vanaf morgen van zijn pensioen gaat genieten. "Ik heb het uitstekend naar m'n zin gehad en als je dan ziet wat de Uitgeesters nu voor me terug doen, hoe ze me bedanken, ik wil alleen maar zeggen: Uitgeest, je bent mijn dorp en ik ben trots op jullie. Ik houd van jullie en ik ga jullie missen. Echt oprecht missen."

Volgende week vrijdag viert Frans zijn eigen afscheidsfeest, zonder camera's en microfoons maar met zijn collega's en naasten. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]