Ga naar Content

LIVE NH Sport met Telstar - Jong FC Utrecht en FC Dordrecht - FC Volendam

Nog twee speelrondes en dan zit de competitie voor FC Volendam en Telstar erop. Telstar speelt vanavond voor de laatste keer thuis dit seizoen. Jong FC Utrecht is de tegenstander. Het gepromoveerde FC Volendam gaat op bezoek bij FC Dordrecht. Beide duels kun je live volgen op NH Radio.

stadion Telstar - Foto: Pro Shots/Ron Baltus

Telstar staat op de zestiende plaats in de eerste divisie en kan in het slechtste geval nog naar plek negentien duikelen. Dat zou de slechtste klassering sinds 2010 zijn. In het seizoen dat HFC Haarlem failliet ging en FC Oss degradeerde eindigde Telstar óók op de voorlaatste plaats met hetzelfde puntenaantal als de Brabanders. Dankzij een beter doelsaldo bleef Telstar behouden voor de eerste divisie. 

Trainer Andries Jonker, die gisteren bekend maakte niet naar De Graafschap te vertrekken, zal er ongetwijfeld alles aan willen doen om met zijn spelers de competitie goed af te sluiten. Na het duel met Jong FC Utrecht wacht nog de uitwedstrijd tegen Roda JC. Of de Witte Leeuwen voor eigen publiek de punten pakken, hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman.

Tekst gaat verder onder de artikelen.

Lees ook

FC Volendam vierde afgelopen weekend op grootse wijze de promotie naar de eredivisie. De officiële huldiging volgt zondag 8 mei als de competitie erop zit.

Kampioenschap

De Volendammers hebben nog een kleine kans om dit seizoen als kampioen de boeken in te gaan. De achterstand op koploper FC Emmen bedraagt zes punten, maar die ploeg heeft de laatste twee speelrondes pittige tegenstanders: FC Eindhoven-uit en ADO Den Haag-thuis. Twee clubs die via de play-offs nog hopen te promoveren.

Mocht Emmen twee keer verliezen en Volendam winnen van FC Dordrecht en FC Eindhoven dan geeft het doelsaldo de doorslag. Dat is op dit moment negen goals in het nadeel van FC Volendam. De aftrap vanavond is om 20.00 uur. Het verslag krijg je van Edward Dekker.

Uiteraard houdt NH Sport je tussen 19.00 en 22.00 uur ook op de hoogte van de ontwikkelingen op de andere velden, onder meer bij MVV Maastricht - Jong Ajax en Jong AZ - Helmond Sport. Je presentator is Stef Swagers

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]