Ga naar Content

Politie deelt naam van verdachte steekpartij Alkmaar: "Willen dolgraag met hem praten"

Ook na het delen van schokkende camerabeelden van een steekpartij op de Alkmaarse Laat is de voortvluchtige verdachte nog altijd spoorloos. Daarom heeft de politie de naam van de man bekendgemaakt. 

Foto: Politie

De man heet Juleriël M. en hij wordt ervan verdacht op 19 oktober 2021 een toen 30-jarige Alkmaarder op klaarlichte dag te hebben aangevallen met een kapmes. Het is 'vrij uniek' dat de politie de naam van een verdachte deelt, vertelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan NH Nieuws. 

"Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar doen, die bevoegdheid heeft de hoofdofficier van justitie", aldus Sintenie. Dat de naam nu wel gedeeld wordt, komt volgens hem omdat het om een 'voortvluchtige verdachte van een ernstig misdrijf' gaat: "Eerdere oproepen hebben nog niet tot het gewenste resultaat geleid en we willen dolgraag met hem praten."

Aan verwondingen geopereerd

Op eerder gedeelde camerabeelden is te zien hoe de verdachte over de Laat achter het slachtoffer aanrent en uithaalt met zijn wapen. De Alkmaarder weet uiteindelijk te ontkomen en vlucht iets verderop in de straat een coffeeshop in.

Hier krijgt hij eerste hulp van medewerker Jimmy, die destijds aan NH Nieuws vertelde dat hij de spieren onder zijn oksel zag zitten. Het slachtoffer is daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geopereerd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Bekenden van elkaar

Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar en hebben volgens de politie in het verleden ook al een keer 'een aanvaring gehad waarbij klappen zijn gevallen'. Volgens het slachtoffer waren de twee op het moment van de steekpartij echter weer 'op goede voet' en begroetten ze elkaar als ze elkaar tegenkwamen.

Signalement verdachte

De dader is volgens de politie een ongeveer 30-jarige man met kort zwart haar en een zwarte korte snor. Hij vluchtte op een zwarte scooter. Op de dag van de steekpartij droeg de man donkere kleding en een koptelefoon.

De politie vermoedt dat de verdachte zich in (de omgeving van) Arnhem bevindt. Wie denkt te weten waar de verdachte is, of kortgeleden was, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]