Ga naar Content

Erik Schouten doet stapje terug bij 'grotere' club: "Snel terug naar eredivisie"

Een opvallende transfer deze zomer was die van Erik Schouten. De verdediger uit Westwoud verliet als aanvoerder eredivisionist Cambuur en tekende een driejarig contract bij eerstedivisionist Willem II. "Het was misschien wel tijd voor een nieuw avontuur."

Erik Schouten in actie voor Willem II - Foto: Pro Shots / Toin Damen

"We hebben ons plekje gevonden in Tilburg", vertelt Erik Schouten aan NH Sport over zijn nieuwe omgeving. Tot nu toe woonde hij altijd in West-Friesland. "Dit is inderdaad een andere omgeving, maar ik zit hier op mijn plek. Dat komt ook wel door het voetballen elke dag. Ik heb eigenlijk geen tijd om mijn familie en vrienden te missen."

"Geweldige jaren"

In 2019 maakte Schouten de overstap van FC Volendam naar Cambuur. In Leeuwarden groeide hij uit tot een belangrijke steunpilaar en droeg hij zelfs de aanvoerdersband. "Ik heb drie geweldige jaren bij Cambuur beleefd." Met de Friezen pakte de dertigjarige verdediger twee keer de titel en eindigde vorig seizoen zeer verrassend als negende in de eredivisie. "We hebben het als team uitstekend gedaan en ook individueel heb ik mij prima laten zien."

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer waardering had verwacht"

Erik Schouten

Cambuur deed de sterkhouder slechts een contractverlenging van één seizoen, met een optie voor nog een seizoen bij handhaving. En dat schoot bij Schouten in het verkeerde keelgat. "Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer waardering had verwacht gezien mijn prestaties voor de club."

Tekst loopt door onder de foto

Westwouder Erik Schouten de aanvoerder van sc Cambuur - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

"Grotere club"

"Nu heb ik eigenlijk gekozen voor een grotere club en voor meer zekerheid met dit driejarig contract." Toch blijft de overstap opvallend. Erik Schouten liet precies een jaar geleden duidelijk merken dat hij na vele jaren eerste divisie enorm benieuwd was naar het hoogste podium. "Daar heb ik ook over nagedacht, maar na alle voor- en nadelen op een rijtje te hebben gezet is dit de beste keuze. En met Willem II wil ik volgend seizoen weer terugkeren in de eredivisie."

De voorbereiding zit er bijna op. Morgen speelt Erik Schouten met de Tilburgers de laatste oefenwedstrijd, tegenstander is dan het Belgische Lommel. Daarna opent Willem II het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV. "Daar kijk ik erg naar uit."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52