Ga naar Content

Ruim 81.000 euro verhandeld op Zaanse Beursvloer: "Fantastisch wat we samen bereiken"

Een fietsenrek, een ruimte voor jongeren en printers: tijdens de Zaanse Beursvloer zijn maar liefst 51 matches gemaakt. De hele middag was de Bullekerk het de decor voor dit spektakel. Verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven maakten met gesloten beurs een deal. Om het resultaat tastbaar te maken werd er wel een geschatte waarde van die deals bekendgemaakt: 81.123 euro.

Met gesloten beurs zijn veel deals gesloten - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Het was de twaalfde keer dat het jaarlijkse evenement, waar deals tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven centraal staan, plaatsvond. Organisator Bas Husslage: "Het is een hoopgevend resultaat voor de komende jaren. Er staan wat ontberingen te wachten. Zoals de gevolgen van de oorlog in Oekraïene en personeelsproblemen. Het is fantastisch om te zien dat de samenleving zoveel kan bereiken samen."

Succesvolle matches

Burgemeester Jan Hamming opende het evenement en benadrukte dat het nu belangrijker is dan ooit om elkaar te helpen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Zo kreeg Michael van der Meer het voor elkaar om de gehoopte fietsenrekken voor zijn BMX-baan te verzamelen.

Ook Marja Keller is dolblij. Zij zocht scanners en printers voor de Oekraïners die in het voormalig schoolgebouw zitten én met succes. Naast deze match, zijn er ook contacten gelegd om Oekraïners aan het werk te laten gaan.

In onderstaande reportage is een glimp te zien van deze middag. NH Nieuws was hier de hele dag aanwezig. Ook spieken we bij het oude schoolgebouw Et Buut, waar naast scanners en printers vandaag nog meer materiaal heen is gegaan. Tekst gaat door onder de video.

Marja Keller is blij met haar deals op de Zaanse Beursvloer - NH Nieuws

Naast spullen was vooral de vraag naar vrijwilligers hoog. Zaankanters voor Elkaar geeft aan dat ze 75 vrijwilligers hebben gematcht. Veel maatschappelijke organisaties staan te popelen voor nieuwe aanwas. Bas Husslage, organisator van dit evenement, zei eerder op NH Radio: "Doe iets goed voor de samenleving en ga in een bestuur zitten."

Burgemeester Jan Hamming opende de Zaanse Beursvloer - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]