Ga naar Content

Sporthal De Zien tijdelijk dicht: niet brandveilig genoeg

Sporthal De Zien in Uitgeest is niet brandveilig genoeg en gaat voorlopig dicht. In de komende week worden er oplossingen gezocht voor scholen, sporters en andere gebruikers. Wanneer de sporthal weer opengaat, is nog niet duidelijk.

Foto: Google Maps

Vanwege een onderhoudsbeurt werd de sporthal onlangs geïnspecteerd. Gisteren bleek dat De Zien niet brandveilig genoeg is. 

De gemeente noemt de tijdelijke sluiting 'ontzettend vervelend'. "Maar de veiligheid van alle gebruikers heeft de hoogste prioriteit."

Oplossingen

De gemeente wil uiterlijk woensdag met oplossingen komen voor alle groepen die gebruik maken van de sporthal: "Vanwege het belang van de sporthal voor de scholen, sportclubs, fysiotherapie en overige gebruikers, zet de gemeente alles op alles om zo snel mogelijk een oplossing te bieden."

Ook wordt op dit moment onderzocht wat er allemaal voor nodig is om weer aan de veiligheidsregels te voldoen. De gemeente belooft zowel de huurder als alle inwoners uit Uitgeest op de hoogte te houden van nieuws over de sporthal.

In 2021 kocht de gemeente de sporthal van de in het dorp bekende Siem en Christel. Die regelden het reilen en zeilen tot afgelopen zomer. In het bedrijf Optisport vond de gemeente een nieuwe huurder en exploitant.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]