Ga naar Content

Brand bij basisschool De Kring door drie jonge jongens aangestoken

De brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde bij basisschool De Kring in Haarlem, is aangestoken door drie jongens. Het vermoeden bestond al dat het om brandstichting ging en dat wordt nu bevestigd door directeur Cathelijne Thomas.

Brand De Kring - Foto: Nieuwsfoto.nl

In een bericht aan de ouders en verzorgers van de leerlingen schrijft Thomas: "Inmiddels hebben we alle camerabeelden rustig kunnen bestuderen. We kunnen zeggen dat het inderdaad om brandstichting gaat. Op de beelden zijn drie jonge jongens te zien, die zelf ook hun actie filmen en daarna halsoverkop op de fiets vertrekken richting de stad."

Directeur Thomas meldt verder dat de politie nog onderzoek doet naar de brand en dat de school met de gemeente en de verzekering bezig is met de schadeafhandeling.

Helpende hand

Bij de brand ging de buitenschuur van de basisschool in vlammen op. Alle speeltoestellen werden daardoor verwoest. Kinderopvangorganisatie Op Stoom steekt de helpende hand uit en leent speelmateriaal uit aan De Kring.  

Ook ouders en leerlingen willen maar wat graag helpen. Cathelijne Thomas: "We zijn ontzettend ontroerd door alle betrokken reacties en door de ideeën van de kinderen om geld in te zamelen voor nieuw materiaal."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]