Ga naar Content

Geen doorbraak: personeel Goois sociaal werkbedrijf Tomingroep legt vanaf donderdag werk neer

Het personeel van het Gooise sociaal werkbedrijf Tomingroep, dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en helpt een baan te vinden, legt donderdag tot en met zondag het werk neer. De werknemers staken omdat de cao-onderhandelingen vastgelopen zijn: de werknemers willen meer loon, maar hun werkgever komt ze naar hun mening onvoldoende tegemoet. 

De Tomingroep regelt onder meer de groenvoorziening in 't Gooi. - Foto: Adobe Stock

"We moeten wel staken", zegt FNV-bestuurder Joost Kaper. Het personeel van Tomingroep wil per 1 januari van dit jaar een loonsverhoging van 14 procent om de inflatie het hoofd te kunnen bieden.

De directie wil alleen niet verder gaan dan 5 procent. "We zijn al heel lang bezig om afspraken te maken. En als je op het eind dan dit biedt, zijn mensen boos en voelen ze zich niet serieus genomen."

Hopen op een reactie

De werknemers stoppen vanaf aanstaande donderdag met werken. Kaper: "We hopen dan zo snel mogelijk een reactie te krijgen van de directie. Anders duurt de actie in ieder geval tot zondag."

Om ervoor te zorgen dat de mensen die worden begeleid geen last hebben van de staking, worden die in de tussentijd op een andere locatie geplaatst. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]