Ga naar Content

Dodelijke Hilversumse woningbrand zou zijn aangestoken voor 150 euro

De desastreuze Hilversumse woningbrand waardoor twee jaar geleden bewoners Marco Witkamp en Vanessa Vos om het leven kwamen zou zijn aangestoken na opdracht van onbekenden. De verdachten zouden van deze opdrachtgever 150 euro hebben gehad. Dat stelt de advocaat van de nabestaanden op basis van het dossier. 

Foto: NH Nieuws

Het bedrag zou zijn genoemd in een telefoontap, zo blijkt vandaag in de rechtbank. Twee verdachten van de brand staan daar vandaag terecht.

Wie de opdrachtgever dan precies geweest zou zijn, weet de advocaat niet. Wel stelt zij dat het zomaar eens een van de buren zou kunnen zijn. Er is namelijk wel eens geluidsoverlast geweest, en daar is toen een soort ruzie ontstaan die nooit meer is goedgekomen.

Lees ook

Aangestoken woningbrand

De dodelijke woningbrand zorgde twee jaar geleden voor een schokgolf toen al snel bleek dat het vuur was aangestoken. Dat zou gedaan zijn door de jonge Hilversummer A.K., die gisteren al voor de rechter stond. Hij wordt ervan verdacht benzine door de brievenbus te hebben gegooid en dat vervolgens hebben aangestoken. 

Slachtoffer Marco en Vanessa lagen op dat moment te slapen op de eerste verdieping en werden overvallen door de vlammen. Ze konden geen kant meer op. De brandweer heeft ze nog naar buiten kunnen halen en lang op straat gereanimeerd, maar dat bleek tevergeefs. Vanessa overleed dezelfde dag, Marco een dag later. 

Drie verdachten

De twee verdachten die vandaag voor de rechter staan worden er van verdacht de hoofdverdachte te hebben geholpen. Zo zou een van de twee zijn pinpas hebben uitgeleend voor het halen van de benzine en zou de andere verdachte zijn auto ter beschikking hebben gesteld.

Ze horen later vandaag welke straf er tegen ze geëist wordt. Gisteren hoorde de hoofdverdachte twee jaar cel tegen zich eisen. De uitspraak van de rechter volgt halverwege volgende maand. 

Lees ook