Ga naar Content

Hovocubo zonder topscorer Ilias Bouzit in finale tegen FC Eindhoven

De zaalvoetballers van Hovocubo moeten het in de finalewedstrijden stellen zonder Ilias Bouzit. Afgelopen vrijdag scheurde hij zijn enkelbanden in de wedstrijd tegen Tigers Roermond. "Die zien wij niet terug op korte termijn", baalt Hovocubo-trainer Sander van Dijk. 

Iliass Bouzit in actie - Foto: Michel Bes

In de best-of-three serie staat vrijdag om 20.00 uur de eerste finalewedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. De andere wedstrijden worden in Brabant gespeeld. "Alles valt of staat met de eerste wedstrijd. Natuurlijk hebben wij het voornemen om die wedstrijd te winnen", vertelt Van Dijk.

Topteams

Hovocubo en FC Eindhoven behoren al jaren tot de zaalvoetbaltop van Nederland. Dit seizoen speelden de teams al vaker tegen elkaar. Hovocubo won twee keer, verloor twee keer en speelde één keer gelijk. Beide teams zijn dan ook aan elkaar gewaagd. 

"Het gaat nu om resultaat. Niet om ontwikkeling of mooi voetbal"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

De afgelopen jaren werd Hovocubo kampioen van Nederland. De mannen van Van Dijk hebben dan ook vaker met dit bijltje gehakt. "Het gaat nu om resultaat. Niet om ontwikkeling of mooi voetbal", vertelt een vastberaden Van Dijk. 

Onrustige voorbereiding

Afgelopen zondag werd het halvefinaleduel tegen Tigers Roermond gestaakt. Die wedstrijd zou woensdag worden ingehaald, maar daar zagen de Limburgers vanaf. "Het fijne weet ik daar niet van. Uiteindelijk hebben wij een wat minder prettige voorbereiding, maar nu moet de focus gewoon op het spelen van die finale", aldus Van Dijk.

Lees ook