Ga naar Content

Nieuwe info over vermiste Heemstedenaar: politie denkt dat hij zich fietsend verplaatst

De 68-jarige Heemstedenaar Ben van der Weiden, die sinds 13 juni vermist wordt, verplaatst zich hoogst waarschijnlijk op een fiets van het merk Puch. Dat laat de politie desgevraagd weten. 

Foto: Politie

Van der Weiden vertrok op 13 juni, rond 13.30 uur, uit zijn woonplaats Heemstede. De laatste keer dat hij werd gezien was op diezelfde dag, aan de Professor van der Scheerstraat in Haarlem. Bovenstaande foto, waarop Van der Weiden langs fietst, is in die straat gemaakt. 

Volgens de politie is hij mogelijk weer op de fiets vertrokken richting Heemstede, maar van Van der Weiden ontbreekt ieder spoor. 

Lees ook

Over die fiets zijn nu iets meer details bekend: het gaat om een damesfiets van het merk Puch, type Country Lady. Een opvallend detail is dat het zadel van de fiets naar achteren gekanteld staat. Achterop de fiets zitten fietstassen. 

Hilversum? 

Eerder verstuurde de politie in Hilversum een Burgernetmelding om uit te kijken naar Van der Weiden. Dit bleek uit voorzorg: Van der Weiden had eerder in Hilversum gewoond en volgens de politie keren mensen soms terug naar plekken die voor hen bekend zijn als ze in een verwarde toestand zijn. Of Van der Weiden in zo'n verwarde toestand verkeert, is niet duidelijk. 

De Heemstedenaar is zo'n 1.82 meter lang en heeft een normaal postuur. Zijn huid is 'licht zongebruind' en hij is wat kalend bovenop zijn hoofd. Verder droeg hij die dag een grijs/groene pet, een zonnebril, een donker T-shirt en mogelijk een beige korte broek en bruine teenslippers. 

Een opvallend detail is dat Van der Weiden op de achterkant van zijn linker bovenarm een tatoeage heeft van The Rolling Stones. 

Let op: ten tijde van de vermissing zaten er andere fietstassen op de fiets dan afgebeeld - Foto: Politie
De vermiste Ben van der Weiden (68) uit Heemstede - Foto: Politie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]