Ga naar Content

Stadsstrand Hoorn open: maar is het wel lekker weer om er op je handdoek te liggen?

Eindelijk kun je met je blote voeten in het zand op het stadsstrand van Hoorn. Vandaag is het officieel open voor publiek. Maar zit het weer wel een beetje mee? We vroegen het aan onze weerman Jan Visser. 

Foto: NH Nieuws

"Het is vandaag bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen." Visser verwacht dat er vier tot vijf millimeter regen valt, dat plaatselijk kan oplopen tot tien millimeter. Het wordt rond de 20 graden in Hoorn, maar er staat een matige tot stevige wind uit het zuidwesten. 

Zondag wordt het ietsjes beter volgens Visser. De zon laat zich geregeld zien, maar het waait wel. "Er is een stevige wind vanuit het westen tot zuidwesten," zegt Visser. "En het wordt niet warmer dan rond de 20 graden."

Zomers temperaturen

De wisselvalligheid van het weekend zet ook volgende week door. "Maandag, maar vooral ook dinsdag zijn er kansen op buien", zegt de weerman. "Woensdag zien we de temperatuur flink oplopen, maar dat wordt waarschijnlijk later weer afgestraft door enkele buien."

De temperatuur blijft deze week rond de 20 graden schommelen. "Op de langere termijn gaat de temperatuur weer richting de zomerse waarden."

Voor de komende dagen ziet het er dus niet zomers uit. "Het is geen fijn weer voor het stadsstrand", aldus Visser. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]