Ga naar Content

Taxichauffeur die op de A4 laatste contact met 77-jarige man had, zoekt nabestaanden

Wie was de 77-jarige bestuurder van de autoambulance die afgelopen woensdag bij het tragische verkeersongeluk op de A4 in Hoofddorp om het leven kwam? En waarom werkte hij op zijn hoge leeftijd nog? Het zijn vragen die taxichauffeur Bram al dagen bezighouden. 

Nasleep ongeluk en foto die Bram vanuit zijn taxi nam - Foto: VLN Nieuws & Eigen foto

Die overpeinzingen zijn niet zonder reden, want de Rotterdammer was getuige van de crash en de laatste die woorden met de man heeft gewisseld. Kort daarna overleed de Lissenaar. "Misschien heeft zijn familie ook wel vragen", legt Bram uit aan NH, op de vraag waarom hij alles op alles zet om de nabestaanden op te sporen.

Bram heeft net klanten afgezet op Schiphol als het vreselijk misgaat. Kort nadat hij de A4 richting de Maasstad is opgereden, komt hij bij de afslag Hoofddorp-Zuid in een 'vrij plotselinge' file terecht. "De matrixborden (met daarop de snelheidsbeperkingen, red.) waren net aangesprongen, denk ik. Ik stond stil en de vrachtwagen achter mij ook."

"Meneer, blijf bij me! Blijf bij me!"

Taxichauffeur Bram

Luttele seconden later hoort hij achter zich een gigantische klap. "Ik voelde de lucht verplaatsen." Bram springt uit z'n taxi en rent naar achteren, voorbij de vrachtwagen. Dan ziet hij dat er een autoambulance achterop de vrachtwagen is gereden, en beseft onmiddellijk dat het goed mis is. "Er kwam een rookwolk uit, ik belde direct 112."

Terwijl Bram met de meldkamer aan de lijn hangt, richt hij zijn aandacht op de chauffeur. "De motor zat bijna bij z'n benen", beschrijft hij hoe de voorkant van de autoambulance door de impact van de klap in elkaar is geschoven, "en zijn hele gezicht zat onder het bloed." Dan krijgt hij door dat het slachtoffer nog leeft. "Hij zei: 'ik heb pijn'."

Hulpdiensten

"Meneer, blijf bij me, blijf bij me", zegt Bram tegen de man, wanneer hij probeert te voorkomen dat het slachtoffer wegvalt. "Ik hield zijn hand vast, en toen ik omkeek zag ik zo'n grote auto van Koninklijke Marechaussee. Ik riep: 'stop! Stop! Help!'" Bram vermoedt dat de KMar-auto vanwege de nabijheid van Schiphol al in de buurt was, en daarom zo snel bij het ongeluk aanwezig was.

Lees ook

Zodra de marechaussees zijn uitgestapt, ziet Bram dat het slachtoffer alsnog z'n bewustzijn verliest en probeert met zijn vingers een hartslag te bespeuren. "Volgens mij is-ie weg", zei ik tegen de marechaussees."

Ontploffingsgevaar

De marechaussees adviseren Bram bij het voertuig weg te stappen. Niet alleen om hem meer traumatische beelden te besparen, maar ook vanwege ontploffingsgevaar. "Er lekte vloeistof uit de auto", vertelt hij. Van een afstandje ziet Bram hoe de politie en ambulances op de plek van het ongeluk aankomen. "Toen ging er een wit doek over de man heen."

Vanwege de traumatische gebeurtenissen zegt de politie hem slachtofferhulp toe. "Ze zouden me donderdag bellen, maar ik heb nog niets gehoord." Toch vindt hij dat niet het belangrijkste. Hij hoopt vooral met de familie van het slachtoffer in contact te komen. "Ik ben toch de laatste geweest die contact met hem heeft gehad."

"Hij was misschien ook wel vader of opa"

Taxichauffeur Bram

Hij heeft onder meer via Facebook gezocht, maar nog zonder resultaat. Ook belletjes naar bergingsbedrijven in de regio hebben vooralsnog niets opgeleverd. Hij weet alleen dat het om een 77-jarige man uit Lisse gaat, informatie die de politie openbaar heeft gemaakt.

Door zijn verhaal te doen, hoopt Bram alsnog met nabestaanden van het slachtoffer in contact te komen. "Misschien willen ze mijn nummer wel hebben om contact op te nemen. Hij was misschien ook wel vader of opa."

Update 10 juli 2023:

Taxichauffeur Bram is inmiddels in contact gekomen met de nabestaanden van de 77-jarige Lissenaar.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]