Ga naar Content

'Topkeeper' kiest voor Volendam; Huiberts keert terug uit Denemarken

Marit Huiberts gaat weer spelen bij de handbalvrouwen van Volendam. De doelvrouw verliet twee jaar geleden de eredivisionist voor een avontuur bij het Deense Ringkobing Handbold, maar keert nu dus weer terug. Vorige week werd ook al keepster Femke Reus vastgelegd voor komend seizoen. 

Marit Huiberts in 2019 in het shirt van VOC - Foto: Orange Pictures

"Na Volendam ben ik twee jaar naar Denemarken gegaan en heb ik daar twee seizoenen op het hoogste niveau gehandbald", vertelt Huiberts op de website van HV Volendam.  "Ik merkte dat dit niet de juiste plek was voor mij en wilde weer terug naar Nederland. Dichtbij huis handballen, het plezier terug krijgen en mijn studie afmaken."

Concurrentiestrijd

De 22-jarige doelvrouw zal in het vissersdorp de concurrentie moeten aangaan met Femke Reus, die overkomt van SEW. Volendam-trainer Zsigmond Makay verwacht een gezonde concurrentiestrijd tussen beide doelvrouwen. "Met Marit Huiberts heeft Volendam een echte topkeeper binnengehaald. Samen met Femke Reus zal ze de fundering van het team vormen, waarbij ze elkaar goed zullen aanvullen en zorgen voor een gezonde concurrentie, teamgeest en onderlinge samenwerking."

Huiberts is voor Volendam al de vierde versterking. Naast Huiberts en Reus zij ook Joya Vlaming en Isa Vet vastgelegd.

Lees ook