Ga naar Content

Samenvatting: Telstar verslaat Rijnsburgse Boys door laat doelpunt Youssef El Kachati

Telstar heeft door een late treffer van Youssef El Kachati gewonnen van Rijnsburgse Boys. Het werd tegen de tweededivionist 1-0 door de aanvaller. Daardoor blijft Telstar ongeslagen in de voorbereiding. 

Youssef El Kachati (r) viert zijn late treffer met Zakaria Eddahchouri - Foto: Orange Pictures

Eerder op de dinsdag werd bekend dat Christos Giousis minimaal zes weken langs de kant staat. Een flinke aderlating voor Telstar. Het duurde even voor de oefenwedstrijd op gang kwam. De thuisploeg kreeg na een kwartier een drievoudige kans, maar voormalig Telstar-doelman Wesley Zonneveld redde steeds.

Bij de Witte Leeuwen keepte Pascal Kuiper de eerste helft, hij is van Excelsior en loopt stage. De doelman had een spectaculaire redding in huis op een schot van Jeroen Spruijt. Het spel golfde op en neer zonder grote mogelijkheden. Zo ging een vrije trap van Zakaria Eddahchouri net naast en was Kuiper even later scherp bij een inzet van Mark Mieras. Voor de rust werd Telstar nog eenmaal gevaarlijk, maar ook dat leverde geen goal op.  

Tekst gaat verder onder de video.

De reactie van Mike Snoei na afloop van de 1-0 tegen Rijnsburgse Boys - NH Sport

De tweede helft ging voor Telstar verder waar de eerste was geëindigd; het missen van kansen. Youssef El Kachati kreeg een gigantische mogelijkheid na een assist van Jay Kruiver, maar schoot vol op Zonneveld. Even later gebeurde precies hetzelfde met Alae-Eddine Bouyaghlafen. Zijn inzet ging naast.

In de tegenstoot werd Rijnsburgse Boys gevaarlijk via Dani van der Moot, Ilias Kariouh en Mitchi Huijsman zonder succes. In de slotfase creëerden de bezoekers nog een gigantische mogelijkheid voor Gio van Ommeren, maar zijn schot was te zacht. Het leek dus op 0-0 uit te draaien, totdat El Kachati op aangeven van Eddahchouri raak schoot: 1-0. 

Bij Telstar kregen Bouyaghlafen en Leonarde Rocha de Almeida de nodige speelminuten. Het ligt in de lijn der verwachting dat beide spelers dit seizoen op amateurbasis gaan uitkomen voor Telstar.  

Opstelling Telstar: Kuiper (Houweling/46); Kruiver (Seedorf/60), Apau, Soares (De Almeida/77), Oude Kotte, Faye; Augustijns, Bouyaghlafen (Van den Heerik/60), Turfkruier; El Kachati, Eddahchouri

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52