Blunderende Ajax-doelman Rulli debet aan pijnlijke nederlaag tegen Augsburg

Ajax heeft vandaag in Duitsland de oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Augsburg verloren. Mede door een blunderende Gerónimo Rulliwerd het uiteindelijk 3-1.

De spelers van Ajax balen na weer een tegengoalz - Foto: PRO SHOTS / Thomas Bakker

In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar toch had Ajax op voorsprong moeten komen. Brian Brobbey ging na ruim een half uur spelen alleen op de doelman af, maar faalde in de afronding. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Doelman Ruilli sloeg een voorzet van Ruben Varga in zijn eigen doel: 1-0.

Na de rust kwam Ajax langszij door een benutte strafschop van Brobbey. De ploeg van Maurice Steijn ging vervolgens op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook bijna, maar invaller Francisco Conceição liet een riante mogelijkheid onbenut.

Tekst gaat verder onder de video.

In het laatste half uur van het duel bracht Ajax zichzelf veelvuldig in de problemen en moest dit bekopen met een nieuwe achterstand. In de 69e minuut werd Sven Michel diep gestuurd en Rulli twijfelde tussen komen of in zijn goal blijven. Michel daarentegen twijfelde niet en ramde de bal in de korte hoek:2-1. Hierna werd het drama voor Rulli en Ajax helemaal compleet. Geklungel in de opbouw zorgde ervoor dat Rulli een overtreding moest maken in het strafschopgebied. Michel benutte de toegekende strafschop en bepaalde de eindstand op 3-1.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch (Salah-Eddine/83), Aertsen (Klaassen/75), Hato, Wijndal; Van den Boomen, Tahirovic, Taylor; Daramy (Conceição/46), Brobbey, Bergwijn (Godts/46)