Ga naar Content

Griekspoor al klaar en Van de Zandschulp door op US Open

Tallon Griekspoor is al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De tennisser uit Nieuw-Vennep verloor in New York in een meeslepende vijfsetter van de Fransman Arthur Fils (4-6, 6-3, 5-7, 6-4, 7-5.). Beter verging het met Botic van de Zandschulp. De Amstelvener zag zijn Australische tegenstander Jordan Thompson na één set al opgeven.

Tallon Griekspoor - Foto: PRO SHOTS / SIPA USA

In de eerste set kwam Botic van de Zandschulp al met 3-0 voor, maar zag Thompson vervolgens terugkomen tot 3-3. Ondertussen bleek al dat de Australiër pijn had aan zijn rechterenkel. Hij vroeg dan ook een medische time-out aan.

Na de behandeling kon Thompson weer verder. Alleen de set ging met 6-3 naar Van de Zandschulp. Daarna gaf Thompson, de nummer 51 van de wereld, geblesseerd op.
De tennisser uit Amstelveen neemt het 2e ronde op tegen de winnaar van het duel tussen de als 26ste geplaatste Brit Dan Evans en Daniel Galan uit Colombia.

Griekspoor

De wedstrijd tussen Tallon Griekspoor en Arthur Fils duurde bijna vier uur. Ook hier waren er fysieke tegenslagen. Zo werd Fils halverwege de vierde set getroffen door een krampaanval in zijn rechterbeen. En kort daarvoor had juist Griekspoor een blessurebehandeling ondergaan. De tennisser uit Nieuw-Vennep werd behandeld aan zijn linkerbovenbeen.

Na de krampaanval bij Fils leek de partij gespeeld. De Fransman kon amper nog bewegen en hield de punten kort. Met risicovol tennis bleef hij in de wedstrijd, al moest hij tussen de punten door met regelmaat extra tijd nemen. Bij de kantwissels ging hij kort na de aanval niet op zijn bankje zitten, om in beweging te blijven. In de vijfde set oogde Fils echter weer fit en op 5-5 brak hij Griekspoor, die de game besloot met een dubbele fout.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Uitputtingsslag 

Na 3 uur en 58 minuten benutte de nummer 48 van de wereld zijn derde wedstrijdpunt met een backhandvolley, waarna hij gestrekt op de baan ging liggen. Het was voor de 19-jarige Fransman zijn eerste zege ooit op een grand slam.

De uitschakeling is een fikse tegenvaller voor Griekspoor die de afgelopen maanden juist goed in vorm was. Griekspoor won begin dit jaar het ATP-toernooi van Pune in India en steeg daardoor flink op de wereldranglijst. Na zijn titel in Rosmalen van deze zomer ging hij zelfs de top 30 binnen en was hij geplaatst op Wimbledon. Na een finaleplaats in Washington, eerder deze maand, bekleedt hij momenteel zijn hoogste ranking met de 26e plek.

Lees ook