Ga naar Content

Ajax trekt weer de knip en betaalt 16 miljoen euro voor spits Georges Mikautadze

Ajax heeft zich versterkt met Georges Mikautadze. De spits komt over van het Franse FC Metz. De Amsterdammers betalen zo'n 16 miljoen euro voor de aanvaller en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot ruim 19 miljoen euro.

Mikautadze - Foto: Orange Pictures

Georges Mikautadze heeft in Amsterdam een contract getekend tot en met 30 juni 2028. Als groot talent doorliep de in Frankrijk geboren Georgiër een deel van de jeugdopleiding van FC Metz en kwam sinds 2019 uit voor het eerste elftal van de Franse club. 

Vooral vorig seizoen liet de 22-jarige aanvaller van zich horen. Met 23 doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de promotie van Metz vorig seizoen. In dit prille seizoen scoorde Mikautadze op het hoogste Franse niveau twee keer in drie duels. Voor het nationale team van Georgië wist hij in zestien interlands vier keer het net te vinden.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

FC Metz verhuurde de Georgisch international ook twee seizoenen uit aan RFC Seraing. Bij de Belgische club scoorde Makautadze ook regelmatig. In totaal 26 goals in 57 officiële wedstrijden. 

Ajax versterkte zich deze transferzomer eerder al met Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom en Gaston Ávila.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52