Ga naar Content

Bewoners vrezen voor vroege wekker door lawaai marktopbouw Amstelveen

Om het Stadsplein in Amstelveen er zeven dagen in de week gezellig uit te kunnen laten zien, wordt een deel van de vrijdagmarkt verplaatst naar de Rembrandtweg. Bewoners van de Rembrandtweg zijn bezorgd dat de marktkraamopbouw al vroeg voor lawaai zal zorgen. 

Markt in Amstelveen - Foto: NH Nieuws

Uit een enquête van de gemeente blijkt dat bewoners van de Rembrandtweg bang zijn voor lawaai tijdens de marktopbouw. De gemeente besluit daarom te onderzoeken in hoeverre de omwonenden geluidsoverlast van de marktopbouw zouden kunnen krijgen. 

"Het zal even overlast geven, maar dat zal wel wennen"

Medewerker van fotowinkel Foto Herder

"Het zal even overlast geven, maar dat zal wel wennen", zegt een medewerker van fotowinkel Foto Herder. "Het zorgt ook voor een beetje levendigheid, weet je. Bij mij wordt er ook van alles uitgebroken bij de nieuwe buren. Het hoort erbij."

De gemeente bouwt dinsdag 12 september van 09.00 tot 11.00 uur twintig kramen aan weerskanten van de weg. Hoewel de Rembrandtweg afgesloten zal worden op de vrijdagen wanneer hier markt komt, blijft de weg tijdens de proefopstelling op dinsdag wel open voor verkeer en voetgangers.

Lawaai

Tijdens deze proefopstelling voert de gemeente een eerste geluidsmeting uit. De gemeente besluit daarna of er een uitgebreide meting gedaan moet worden. Als uit deze metingen blijkt dat het lawaai te hard is, mag de markt niet verplaatst worden naar de Rembrandtweg.

Tekst gaat verder onder de kaart, waarop te zien is waar de markt eindigt.

De afgelopen maanden bedachten de betrokkenen deze nieuwe opstelling waarbij alle kraamhouders een vaste plek krijgen. De marktkramen op de Rembrandtweg komen in een vierkante opstelling te staan. De marktkramen staan hierdoor zowel naar elkaar als naar de winkels gedraaid.

Een deel van de markt blijft op het Stadsplein staan en een ander deel verplaatst naar de centrumkant Rembrandtweg. De markt eindigt ter hoogte van Rembrandtweg 104, bij fotowinkel Foto Herder.

Rechtsomkeert

Eerder kwam de gemeente met een plan, waarbij de markt pas bij de rotonde eindigde. Ondernemers waren bang dat een groot deel van de bezoekers niet de moeite zal nemen om zover te lopen en halverwege rechtsomkeert zal maken richting het Stadsplein.

Tekst gaat verder onder een foto van het huidige Stadsplein.

Het Amstelveense Stadshart - Foto: NH Nieuws

De verplaatsing van de markt staat gepland voor 2024. Het Stadsplein komt dan voor een groot deel vrij, waardoor er een nieuw, gezelliger en groener ontwerp in de maak is. Verwacht wordt dat alle inwoners van Amstelveen dit najaar kunnen kiezen uit een van de nieuwe ontwerpen voor het Stadsplein. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook