Ga naar Content

Vader van Maud (11) haalt ruim 5.000 euro op voor onderzoek naar stofwisselingsziekte

Een actie om geld in te zamelen voor de Maud & Vic Foundation, die zich hardmaakt voor meer onderzoek naar de zeer zeldzame stofwisselingsziekte NKH, heeft ruim 5.000 euro opgeleverd. Dat laat organisator Sven Baas weten. Zijn 11-jarige dochter Maud heeft die ziekte. Sven strijdt niet alleen voor meer onderzoek naar NKH, maar ook meer bekendheid.

Foto: Maud & Vic Foundation

Per toeval kwamen Sven en zijn gezin in contact met een Belgische familie van wie ook een kind, Vic, de zeldzame ziekte heeft. Ze besloten de handen ineen te slaan en een stichting op te richten. Elk jaar houden ze acties om geld in te zamelen voor hun goede doel.

Afgelopen zondag hielden ze een behendigheidsrally door de Kop van Noord-Holland onder de naam 'Maud Vic Super Sunday'. Met een willekeurige auto werden de teams uitgedaagd om de route en de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Ze gingen van start vanaf sportpark de Kogge in 't Veld. Het ging niet om wie het snelst was, maar om wie van de deelnemers de opdrachten het best zou uitvoeren. De opbrengst ging naar de stichting.

Met de Maud Vic Super Sunday is zondag 5.055 euro opgehaald.

Sven strijdt al langer voor meer onderzoek naar stofwisselingsziekten. Zo zei hij in 2016 nog tegen NH: "We willen dat Maud en al die andere kinderen een normaal leven kunnen leiden."

Presentatrice Irene Moors deed in juni nog een oproep om mee te doen aan de dag:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]