Ga naar Content

Hefbrug Oterleek tot mei dicht voor grote beurt, trappen weg om springers te weren

Vanwege groot onderhoud is de hefbrug in Oterleek ruim vijf maanden dicht. Voor voetgangers en fietsers wordt een tijdelijke brug geplaatst. De brug uit 1952 over de Ringvaart krijgt een nieuwe deklaag en wordt alvast klaargemaakt zodat-ie op termijn op afstand bediend kan worden. Ook worden er maatregelen getroffen om brugspringers te weren.

Foto: provincie Noord-Holland

De daadwerkelijke werkzaamheden beginnen 14 november en duren tot eind april. In die periode moet autoverkeer omrijden, Ook de vaarweg is dan compleet gestremd. Vandaag beginnen al wel de voorbereidingen om half november aan de slag te kunnen.

Brugspringers

De ruim zeventig jaar oude brug krijgt een brugdek van staal, de leuningen worden verhoogd en de heftorens worden gerenoveerd. De trappen aan die torens worden verwijderd zodat brugspringers er niet meer op kunnen klimmen.

Ook de bestaande damwand bij de parkeerhaven wordt vervangen door een betonnen variant. Om de brug alvast voor te bereiden om op afstand bediend te kunnen worden vanuit Heerhugowaard, worden er alvast slagbomen en camera's op palen geplaatst.

Omleiding

Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden via borden omgeleid via de Huygendijk (N508), Rustenburgerweg, Noordervaart (N243) en de Oterlekerweg, zie het kaartje hieronder. De tijdelijke pontonbrug voor voetgangers is ook door fietsers te gebruiken, mits zij afstappen en hun fiets aan de hand meenemen.

Foto: provincie Noord-Holland

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]