Ga naar Content
Haarlem

Lisette loopt halve marathon voor overleden zoontje

13 oktober 2023, 17.00 uur · Aangepast 13 oktober 2023, 17.27 uur
Door: Geja Sikma · Foto: familiefoto / NH Nieuws

Meedoen aan een hele of halve marathon is voor veel mensen een droom, waar ze lange tijd naar toe werken. Ook voor Lisette uit Haarlem is het komende zondag een belangrijke mijlpaal om de 21 kilometer door Amsterdam te lopen. Vooral omdat ze loopt voor haar overleden zoontje Nio. 

Het begon als een loopje om het verdriet uit haar hoofd te krijgen. "Eerst alleen maar van lantaarnpaal tot lantaarnpaal", vertelt Lisette. Ze voelde zich futloos, moe en te zwaar. Maar haar hardlooprondjes werden alsmaar langer. En zo kwam een oude droom in het vizier: de halve marathon van Amsterdam rennen. 

Samen met duizenden andere lopers gaat ze zondag van start. Ze heeft zich nog een ander doel gesteld: geld inzamelen voor stichting Steunpunt Nova, die gezinnen praktisch en emotioneel steunt bij het afscheid van hun baby's. "Dan kan ik nu wat terug doen." 

Ze is er klaar voor.  Het afgelopen half jaar is ze drie keer per week gaan trainen. En altijd loopt ze dan steevast langs één plek; het graf van haar zoontje Nio. 

Lisette loopt halve marathon van Amsterdam voor overleden zoontje Nio - NH Nieuws / Geja Sikma

Lisette kan nog gesponsord worden tot het moment dat ze over de finish van de halve marathon van Amsterdam loopt. Ze heeft tot nu toe al 8.500 euro gedoneerd gekregen voor Stichting Steunpunt Nova. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]