Ga naar Content

Scooterrijder geschept door lijnbus in Aalsmeer, gewond naar ziekenhuis

Een scooterrijder is vanmiddag rond half 3 gewond geraakt bij een botsing met een lijnbus. Het slachtoffer werd op of net na het kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg en de Legmeerdijk door de bus geschept. Vanwege het ongeluk rijden er tijdelijk geen bussen over de busbaan.

Botsing lijnbus en scooter op kruizing Burgemeester Kasteleinweg-Legmeerdijk - Foto: VLN Nieuws

Op foto's is te zien dat een deel van de voorruit van de bus is verbrijzeld. De lijnbus was op dat moment onderweg naar Haarlem. Ook de scooter raakte zwaar beschadigd. Deze eindigde na de botsing op de busbaan, maar is naar alle waarschijnlijkheid door de bus geraakt bij de oversteekplaats op het kruispunt. 

Wie voorrang had moeten verlenen is onbekend. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. De scooterrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Twee weken geleden gebeurde op hetzelfde kruispunt een ongeluk met een lijnbus. Die knalde toen op een lesauto van de politie. De lesauto had voorrang moeten verlenen. 

Op de Burgemeester Kasteleinweg (N196) gebeuren regelmatig ongelukken. Meestal vinden die op de 'ingewikkelde rotondes' plaats. Automobilisten hebben vooral moeite met de busbaan die bij vier van de vijf rotondes door het midden loopt. Over het kruispunt met de Legmeerdijk loopt ook een busbaan.  

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]