Ga naar Content

Goedkoop parkeren? Zandvoort kiest liever voor fietsenstalling

Met de sloop van voormalig restaurant Le Grand Prix afgelopen maandag, ligt er een braakliggend stuk grond met helmgras langs de Burgemeester Engelbertsstraat in Zandvoort. De nieuwbouw laat nog even op zich wachten, dus waarom maakt de gemeente er dan niet een mooie parkeerplaats van? 

Dat willen de partijen Jong Zandvoort en de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) graag zien op de plek van de voormalige Passagepanden. Dertig tot zestig parkeerkeerplaatsen waar automobilisten goedkoop kunnen parkeren en het helmgras dan verplaatsen naar de Boulevard Paulus Loot. Hun motie werd aangenomen, maar het college liet vandaag weten er geen heil in te zien. 

Het stuk grond, toen Le Grand Prix er nog stond - Foto: NH / Paul Tromp

Het college berekende dat goedkoop parkeren daar geen optie is, omdat er een in- en uitrit moet komen langs de Burgemeester Engelbertsstraat. Bovendien moet het terrein worden omsloten en voorzien van slagbomen en een parkeerautomaat. Alleen op die manier zou een parkeerplaats mogelijk zijn. De baten blijven dan flink achter bij de lasten.

Ook een parkeerterrein met een 'normaal' tarief blijkt geen mogelijkheid. Het college vindt het vooral ongewenst dat een parkeerterrein tot meer verkeer leidt op de Burgemeester Engelbertsstraat. De wens is om dat de komende jaren juist te verminderen. Het is een doorgaande route met veel fietsers en overstekende voetgangers. 

Fietsenstalling

Het college stelt voor om in plaats van een parkeerterrein op die locatie een fietsenstalling te realiseren, zoals dat ook langs het Badhuisplein is gedaan. Het verplanten van het groen naar de Boulevard Paulus Loot, waar sommige stukken helmgras er niet meer florissant bij staan, vindt het college dan wel weer een goed idee.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]