Ga naar Content

Kinderen ruimen dertig kilo troep op in Overveen: "We vonden zelfs een tafel"

Met tien andere basisschoolkinderen deden Bas en Alexander gisteren mee aan de allereerste plogwedstrijd in Bloemendaal. Ploggen is de combinatie van joggen en zwerfafval opruimen. In totaal haalden de kinderen in 20 minuten tijd ruim dertig kilo zwerfafval op rondom de parkeerplaats van treinstation Overveen.

Eerste plogwedstrijd voor kinderen - NH Nieuws

De eerste plogwedstrijd was er op initiatief van de Bloemendaalse kinderburgemeester Aaf Wemmers. Zij had de wedstrijd onder andere in het leven geroepen omdat het belangrijk is om het milieu niet te vervuilen.

"Hopelijk leren kinderen hierdoor dat ze geen afval op straat gooien omdat dat slecht is voor het milieu", reageert ze. "En het is heel leuk dat de kinderen iets kunnen winnen."

"Die tafel weegt wel elf kilo"

Bas, winnaar plogwedstrijd

Winnen deden Bas en Alexander en dat komt vooral door een grote vondst: "We hebben een soort tafel gevonden", glundert Bas. "Die weegt wel elf kilo. Het was zwaar om te tillen, maar we hebben het gedaan."

De winnaars zijn blij met hun eerste plaats, maar van deelname aan het wereldkampioenschap ploggen dromen ze nog niet. "Dat lijkt mij wel leuk", zegt Alexander. "Maar ik weet het niet zeker hoor. Ik vind het ook wel gewoon leuk om hier in de omgeving te ploggen."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]