Ga naar Content

Jong AZ baalt flink van oorwassing tegen Groningen: "Hopelijk meteen de laatste keer"

Het werd een avond om snel te vergeten voor Jong AZ. In eigen huis eindigde het duel met FC Groningen in een hard verlies: 0-5. "Het was een lastige wedstrijd, de grootste nederlaag dit seizoen tot nu toe. Dat is zeker niet lekker", was Wouter Goes na afloop duidelijk. 

Wouter Goes over de pijnlijke wedstrijd - NH Sport / Milton Pus

"We speelden met veel verdedigers, ook op het middenveld. Het was daardoor lastig om de bal te laten gaan", noemt Goes als een van de redenen van het verlies. "Groningen speelde ook gewoon een goede wedstrijd. We hadden weinig te vertellen." Voor het eerst in een ruim een maand pikte de jonge verdediger zondag weer minuten mee in het eerste. 

Een grote verandering ten opzichte van vorig seizoen, waarin hij de geblesseerde Sam Beukema en Bruno Martins Indi veelvuldig verving. "Riechedly Bazoer en Martins Indi staan er nu, ik ben hard bezig om mijn plek weer te veroveren. Zolang dat niet gebeurt, moet ik minuten bij Jong AZ maken. Aan het begin van het seizoen raakte ik ook geblesseerd. Daardoor hebben anderen hun kans gegrepen."

Tekst gaat verder onder de video.

Jan Sierksma over de pijnlijke avond voor Jong AZ - NH Sport / Milton Pus

Het was voor het eerst dit seizoen dat de jonkies van AZ op deze manier werden afgedroogd. "Hopelijk was dit ook meteen de laatste keer", stelt trainer Jan Sierksma. "Het wordt helaas 0-5, mag niet gebeuren." 

Formatiewijziging

De Fries zag dat zijn formatiewijziging niet het gewenste resultaat had. "Beide helften waren niet goed genoeg vandaag. Normaal gesproken zijn we goed aan de bal. We kwamen steeds in omschakelingsmomenten terecht en daar ligt de kracht van Groningen. Het hielp ook niet mee dat we een aantal spelers hadden op een andere posities."

Tekst gaat verder onder de video.

Wouter Goes hoopt op veel speeltijd tegen Zrinjski Mostar - NH Sport / Milton Pus

Pascal Jansen besloot dat Goes na 63 minuten naar de kant moest met het oog op de wedstrijd tegen Zrinsjki Mostar in de Europa League donderdag. "Ik hoop gewoon zoveel mogelijk minuten te maken. Nu waren het er vijf, laten we naar tien gaan en dan steeds door." 

Jong AZ komt vrijdagavond weer in actie, MVV is dan in Maastricht de tegenstander. Het is nog maar de vraag of Goes opnieuw meedoet. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52