Ga naar Content

Zonder geblesseerde Mijnans vecht AZ voor laatste Europese kans: "Vreemde situatie"

Het ziet er Europees niet goed uit voor AZ. De Alkmaarders zijn bijna uitgeschakeld voor de Conference League. Zelf moet de ploeg van trainer Pascal Jansen de resterende twee groepsduels winnen en dan nog is AZ afhankelijk. "Het is een hele vreemde situatie."

AZ-trainer Pascal Jansen over een eventuele salonremise bij concurrenten - NH Nieuws

"We moeten dealen met de huidige realiteit", laat trainer Pascal Jansen weten op de persconferentie van woensdagmiddag. AZ speelt morgenavond tegen HŠK Zrinjski Mostar en concurrenten Legia Warschau en Aston Villa nemen het tegen elkaar op in Engeland. Een punt voor beide ploegen is genoeg om te overwinteren in Europa. Een salonremise ligt dus op de loer.  "Ik ga ervan uit dat Aston Villa haar plicht doet."

Mijnans

In aanloop naar de wedstrijd tegen Zrinjski Mostar liet Jansen weten dat hij voorlopig niet kan beschikken over Sven Mijnans. De middenvelder van AZ raakte afgelopen weekend geblesseerd aan zijn knie en komt pas na de winterstop weer in actie. "Het ziet er niet goed uit."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen over de blessure van Sven Mijnans - NH Nieuws

Tegen FC Volendam raakte Sven Mijnans vlak voor rust geblesseerd en liet zich vervangen door Djordje Mihailovic. Een flinke aderlating voor AZ, want Mijnans kwam dit seizoen in alle competities al 22 duels in actie en scoorde daarin 2 keer.

Møller Wolfe

Een ander speler, David Møller Wolfe, schoof ook aan tijdens de persconferentie. De linksback van AZ kent afgelopen periode een bijzondere tijd. Møller Wolfe speelde in het nationale elftal van Noorwegen namelijk samen met superster Erling Haaland. "Ik ben gelukkig dat ik werd opgeroepen", liet de kersverse Noorse international weten. "Waardoor ik met Haaland op het veld mocht staan.”

Tekst loopt door onder de video.

AZ'er David Møller Wolfe speelde afgelopen interlandperiode samen met Erling Haaland - NH Nieuws

NH Sport is aanwezig bij het duel AZ - HŠK Zrinjski Mostar. Voor, tijdens en na de wedstrijd doen we live verslag via de site en sociale kanalen. De wedstrijd in Alkmaar begint om 18.45 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52