Ga naar Content

Haarlemmers bezorgd over formatie rechts kabinet

Nu de formatie van een kabinet met PVV, VVD, NSC en BBB steeds dichterbij lijkt te komen, vond NH het tijd om opnieuw de thermometer in de samenleving te steken. Hoe kijken zij, bijna drie maanden na de verkiezingen, naar de uitslag van de verkiezingen en hadden zij met de kennis van nu een andere keuze gemaakt? En denken zij dat deze vier partijen er samen uit gaan komen?

Haarlem is een van de steden waar Groenlinks/PvdA als grootste uit de stembus kwam rollen, met bijna dertig procent van de stemmen. Dat betekent niet dat niemand vertrouwen heeft in een rechts kabinet: mensen zeggen onder andere dat Wilders de ruimte moet krijgen om het waar te maken. Ook benadrukken meerdere mensen dat hij heeft aangegeven water bij de wijn te gaan doen: "Wilders heeft gezegd dat hij veel concessies zou doen, dus laten we hopen dat hij zich ook aan zijn woord houdt." 

Toch leven er in Haarlem meer zorgen dan op andere plekken in Noord-Holland. "Ik was een beetje verbaasd dat er zo veel Nederlanders op zouden stemmen", vertelt een vrouw op straat. "Ik hoop dat onze democratie sterk genoeg is om er samen uit te komen", zegt een ander. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]