Ga naar Content

Bouw nieuwe post Reddingsbrigade op schema: half mei klaar

De bouw van de nieuwe strandpost van de Reddingsbrigade Zandvoort verloopt volgens plan. De storm en de vrieskou van de laatste dagen hebben nauwelijks invloed gehad op de planning. Als dat zo doorgaat, zal het nieuwe onderkomen rond half mei klaar zijn.

Foto: Fred Segaar/NH Media

Ernst Brokmeier van de Reddingsbrigade Zandvoort verwacht na de formele oplevering nog een paar weken nodig te hebben voordat de post in gebruik kan worden genomen. ''We moeten de nodige spullen verhuizen en dingetjes regelen. Neem bijvoorbeeld de communicatieapparatuur die opnieuw moet worden ingeregeld. Maar voor dat het hoogseizoen begint, willen we startklaar zijn. Ik hoop eigenlijk op begin juni'', aldus Brokmeier.

Dichter bij zee

Half november vorig jaar is een begin gemaakt met de bouw van de post. Die vervangt het veertig jaar oude iconische gebouwtje dat veel dichter tegen de boulevard aan staat. Dat het nieuwe onderkomen een stuk dichter bij zee komt te staan, is een gevolg van eisen van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Dat wil dat het duin op een natuurlijke manier kan aangroeien met zand. Daarvoor is meer ruimte nodig bij het duin.

De prominente nieuwe plek op het strand leidde tot protesten van bewoners van de Boulevard Paulus Loot en een naastgelegen strandtent. Zij vinden dat hun uitzicht wordt aangetast. De bezwaarprocedures vertraagden de start van de bouw van de reddingspost met acht jaar.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]