Ga naar Content

Marc Overmars legt zich neer bij FIFA-schorsing

Marc Overmars gaat niet meer in beroep tegen zijn schorsing door wereldvoetbalbond FIFA. De voormalig Ajax-directeur kon nog naar het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS), maar ziet daar van af, meldt Vlaams dagblad De Gazet van Antwerpen. Hij blijft daardoor tot medio november 2024 geschorst. 

Marc Overmars - Foto: Pro Shots/Isosport

Overmars, die nu technisch directeur is bij Royal Antwerp, werd door de FIFA geschorst naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij Ajax. Hij vertrok in februari 2022 uit Amsterdam, toen bekend werd dat hij zogenoemde 'dickpics' had verstuurd naar een vrouwelijke medewerker.

In Nederland was Overmars al voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk. De straf is opgelegd door het Instituut Sportrechtspraak, dat in november een onderzoek naar het gedrag van Overmars afrondde. De FIFA nam die straf vervolgens over.

Eerder ging Overmars tegen de straf van de FIFA al in beroep omdat hij de lengte van de schorsing buitenproportioneel vindt, maar dat werd door de voetbalbond verworpen.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play