Ga naar Content

'Meneer Waarland' onverwachts onderscheiden voor 25 jaar vrijwilligerswerk: "Ik kwam voor stoelen"

Paul Bakker uit Waarland is zojuist benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Al vijfentwintig jaar zet hij zich als vrijwilliger in voor allerlei verenigingen en clubs in het dorp. Bakker krijgt zo'n beetje iedereen in het dorp zover dat ze meehelpen. "Tegen Paul zeg je geen nee."

Paul 'Meneer Waarland' Bakker weet nog niet dat hij een lintje krijgt - NH / Jurgen van den Bos

"De ijsclub, het opzetten van een sporthal, de sportweek: je kunt het zo gek niet bedenken of Paul is erbij betrokken", vertelt Esther Vennink. Zij is een nicht van Bakker en heeft het lintje aangevraagd voor haar oom. "Al mijn hele leven zie ik wat hij allemaal doet voor het dorp. Hij ís Waarland. Het is gewoon een mooi mens."

Paul Bakker was naar het dorpshuis gelokt om stoelen op te halen voor de tennisclub. "Maar die zijn dus allemaal bezet", grapte hij bij binnenkomst.

In een volgepakt dorpshuis van Waarland zijn behalve Paul Bakker, ook Grada Wit-Spaansen uit Tuitjenhorn, Jos Zutt uit Waarland, Truus Rood-Zutt uit Warmenhuizen en Erik ten Winkel uit St. Maarten door burgmeester Marjan van Kampen gedecoreerd uit naam van de koning. 

Vlnr: Jos Zutt, Truus Rood, Erik ten Winkel, burgemeester Marjan van Kampen, Paul Bakker en Grada Wit - Foto: NH Media / Jurgen van den Bos

Bekijk hieronder wie nog meer een lintje heeft gekregen in de provincie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]