Ga naar Content

Live NH Sport: AZ droomt nog altijd van Champions League-voetbal

We zijn aangekomen bij de laatste speelronde in de eredivisie. Voor Ajax (vijfde plaats) en FC Volendam (gedegradeerd) staat er vanmiddag niks meer op het spel. Hoe anders is dat voor AZ, dat nog verwikkeld is met FC Twente in de strijd om plek drie én Champions League-voetbal. De handbalsters van VOC beginnen tegelijkertijd aan hun jacht op de titel. Mis niks van deze wedstrijden vanaf 14.00 uur op NH Radio in een extra lange uitzending. 

De Ben-side, de fanatieke aanhang van AZ - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Het belooft een zeer spannende middag voor AZ te worden in eigen huis tegen FC Utrecht. Bij het ingaan van de laatste speelronde is het onderlinge verschil met concurrent FC Twente twee punten en de Tukkers hebben slechts één goal minder tegen gekregen. Het is geen gekke gedachte dat er eventueel een beslissingswedstrijd aan te pas moet komen. 

Om dat scenario te bewerkstelligen, zullen de Alkmaarders eerst in eigen huis moeten winnen van Utrecht. Dat gebeurde in het verleden al 29 van de 42 keer. De editie van vorig seizoen was zeer memorabel, het werd toen 5-5 met een hattrick van Vangelis Pavlidis en een van Anastasios Douvikas. Pavlidis strijdt niet alleen nog om de derde plek, maar ook om de topscorerstitel met Luuk de Jong. De Griek heeft een keer vaker gescoord: 28 om 27 treffers.

Genoeg ingrediënten voor een leuke en vermakelijke wedstrijd in Alkmaar. De aftrap is om 14.30 uur en de verslaggever is Erik-Jan Brinkman.

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Ajax wil het seizoen met een redelijk gevoel afsluiten in de Gelredome tegen Vitesse. Door de zege op Almere City (3-0) plaatste het team van John van 't Schip zich vorig weekend voor de tweede voorronde van de Europa League. Het zou zomaar de laatste ontmoeting in Arnhem kunnen zijn. Het al gedegradeerde Vitesse leeft nog tussen hoop en vrees, want het is nog onzeker of het zijn proflicentie mag houden. Eerder dit seizoen won Ajax met 5-0 in Amsterdam, het is dus hopen op veel goals.

Of dat gebeurt, hoor je vanaf 14.30 uur van onze verslaggever Frank van der Meijden.

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Voor FC Volendam staat er tegen Go Ahead Eagles niets meer op het spel. Na de nederlaag tegen Ajax van twee weken terug is het vooral de laatste wedstrijden uitzingen. De laatste thuisduel van het seizoen zal vooral in het teken staan van afscheid nemen. Regillio Simons keert na dit seizoen sowieso niet terug als eindverantwoordelijke, dat maakte de club eerder deze week bekend. Hij miste de laatste twee duels wegens ziekte, maar is er na verwachting  straks gewoon bij. 

Leegloop Volendam

Aanvoerder Damon Mirani is in het bezit van een aflopend contract en kan dus ook vertrekken. Mede door de degradatie dreigt een leegloop, aangezien Walid Ould-Chikh en zijn broer Bilal al hebben aangegeven te willen vertrekken. Daarnaast is het contract van acht andere spelers sowieso niet verlengd. Hoe de voorlopig laatste wedstrijd in de eredivisie loopt, vertelt verslaggever Stephan Brandhorst je vanaf 14.30 uur.

Naast al dat voetbalgeweld is er ook aandacht voor de titelstrijd in het vrouwenhandbal. VOC, de huidige kampioen, speelt vanaf 14.30 uur de eerste wedstrijd in de play-offs tegen Venlo. Mis niks van al deze wedstrijden in een extra lange uitzending van NH Sport op NH Radio, we zijn er van 14.00 uur tot 19.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52