Ga naar Content

Het regent contracten in Velsen-Zuid, Telstar legt vijftal spelers langer vast

De selectie voor komend seizoen van Telstar begint steeds meer vorm te krijgen. De Witte Leeuwen maken woensdag bekend dat Mitch Apau, Tom Overtoom, Ronald Koeman jr., Joey Houweling en Danny Bakker langer blijven. Voor laatstgenoemde is het zijn eerste contract, aangezien hij vorig seizoen op amateurbasis speelde in Velsen-Zuid. 

Mitch Apau schreeuwt het uit na zijn winnende doelpunt - Foto: Orange Pictures

Aanvoerder Mitch Apau en Tom Overtoom hebben allebei hun aflopende contract met een jaar verlengd. Danny Bakker tekent voor de komende twee seizoenen, net als Ronald Koeman jr. Voor Houweling ligt er een contract klaar tot medio 2025. 

Apau speelt sinds de zomer van 2022 voor de Witte Leeuwen en is uitgegroeid tot aanvoerder en onbetwiste basisspeler. Hij miste afgelopen seizoen één wedstrijd wegens teveel gele kaarten. De contractverlenging van Overtoom lag iets minder in de lijn der verwachting, aangezien hij onlangs nog openlijk zijn kritiek uitte op Telstar. Toch gaat hij voor zijn vierde seizoen in Velsen-Zuid. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Bakker voegde zich vorig jaar transfervrij bij de selectie van Telstar na vier seizoenen bij NAC Breda. Hij kwam tot 21 wedstrijden en één doelpunt. Koeman jr. gaat - net als Overtoom - voor zijn vierde jaar bij de Witte Leeuwen. Houweling is sinds de zomer van 2022 tweede doelman achter Koeman jr. en heeft afgelopen jaar toch nog veertien wedstrijden gekeept. 

Tekst gaat verder onder de Facebook-post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tegenover het vasthouden van het vijftal staat het vertrek van onder meer Christos Giousis, Danzell Gravenberch en Thomas Oude Kotte. Telstar heeft veel gesprekken gevoerd met Giousis over contractverlenging. Technisch directeur Peter Hofstede: "Na een goed eerste seizoen, was zijn tweede jaar een stuk minder, mede door die blessure. Hij heeft aangegeven voor een andere club te willen spelen, dus we hebben de optie in zijn contract niet gelicht." 

Vertrek Oude Kotte en Gravenberch

Oude Kotte heeft ook aangegeven een andere uitdaging te willen, terwijl Telstar niet door wilde gaan met Gravenberch. Yaël Liesdek, Yayha Boussakou, Leonardo Rocha de Almeida, Alae-Eddine Bouyaghlafen en Robin Polley keren ook niet meer terug bij de Witte Leeuwen. Alex Plat keert terug bij FC Volendam. Telstar is wel nog in gesprek met Jay Kruiver over de verlenging van zijn contract. 

Quinten van den Heerik en Mohammed Tahiri vertrekken ook uit Velsen-Zuid. "We hebben over Van den Heerik en Tahiri getwijfeld om ze te behouden. Tahiri koos ervoor om naar Katwijk te gaan, terwijl we bij Van den Heerik hebben besloten om niet verder te gaan."

Bekijk hieronder de huidige selectie van Telstar:

Selectie 2024/25

Speler: 

Contractstatus:
Tom Overtoom  Contract tot medio 2025
Danny Bakker Contract tot medio 2026
Mitch Apau Contract tot medio 2025
Ronald Koeman jr.  Contract tot medio 2026
Devon Koswal  Contract tot medio 2025 (met een optie voor nog een jaar)
Joey Houweling Contract tot medio 2026
Zakaria Eddahchouri  Contract tot medio 2025
Youssef El Kachati  Contract tot medio 2025
Jayden Turfkruier  Contract tot medio 2025
Mees Kaandorp Contract tot medio 2025
Tim van de Loo Contract tot medio 2026
Peter Guinari  Contract tot medio 2025
Jorginho Soares Contract tot medio 2025 (keert terug van verhuur)
Guus Offerhaus  Contract tot medio 2026

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52