Ga naar Content

Heroïsche aftocht Jesper de Jong op Roland Garros na verlies tegen Carlos Alcaraz

Het is Jesper de Jong niet gelukt om te stunten tegen Carlos Alcaraz op Roland Garros. De tennisser uit Hoofddorp boog na vier sets het hoofd voor de nummer drie van de wereld: 3-6 4-6 6-2 2-6. Positief was wel dat de debutant knap een set pakte, het eerste setverlies voor zijn Spaanse tegenstander. 

Jesper de Jong baalt na zijn aftocht van Roland Garros - Foto: ANP

De eerste twee sets gingen naar Alcaraz, voordat De Jong overtuigend de derde set binnensleepte. De Hoofddorper betrok het publiek erbij en dat hielp hem over de streep. De vierde en laatste set liet zijn behandelen aan zijn linkerbovenbeen en Alcaraz pakte vervolgens ook die set. 

De 23-jarige De Jong, die op de wereldranglijst op de 176e plek staat, stond voor de tweede keer in het hoofdtoernooi van een grand slam. Begin dit jaar deed hij mee aan de Australian Open, waar hij in de tweede ronde in drie sets verloor van de uiteindelijke winnaar Jannik Sinner.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Jong keert na Roland Garros terug in de top 150 van de wereldranglijst. Na zijn vier zeges in Parijs, inclusief het kwalificatietoernooi, stijgt hij zo'n dertig plaatsen. Op de live ranking van de ATP staat hij op de 146e positie. Hij begon het toernooi als de nummer 176.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vorig jaar was de 23-jarige Hoofddorper de nummer 135 van de wereld. Hij mikt voor dit seizoen op een plek in de mondiale top 100. Op dit moment staat er slechts één Nederlander in de top 100: Tallon Griekspoor.

Na de uitschakeling van De Jong is Griekspoor de enige overgebleven Noord-Hollander. De Nieuw-Venneper neemt het donderdag op tegen de Italiaan Luciano Darderi.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52