Ga naar Content

Frank Peereboom krijgt promotie en wordt nieuwe trainer Jong Ajax

Frank Peereboom is gepresenteerd als opvolger van Dave Vos bij Jong Ajax. De huidige trainer van Ajax O-18 gaat een contract voor twee seizoenen tekenen en krijgt Yuri Rose en Urby Emanuelson als zijn assistenten. Vos wordt assistent van de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli. 

Frank Peereboom (rechts) met John Heitinga, oud-trainer van Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Jeffrey van Bakel

Oud-speler Thomas Vermaelen was ook in beeld als opvolger van Vos, maar jeugdtrainer Peereboom kreeg de voorkeur. De nieuwe trainer van Jong Ajax werkt al sinds 2011 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en bekleedde verschillende rollen. Hij was onder andere hoofdtrainer van verschillende jeugdelftallen en verzorgde tussen 2018 en 2022 analyses voor het eerste onder hoofdtrainer Erik ten Hag.

"Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax", zegt Peereboom op de website van Ajax. "Ik heb me hier altijd op m'n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal. Talenten door ontwikkelen en afleveren bij Ajax 1 is het leuke aan deze baan."

Onder leiding van Vos eindigde Jong Ajax afgelopen seizoen als vijftiende in de eerste divisie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52