Ga naar Content

Verdachte (27) blijft drie maanden langer vast na opzettelijke aanrijding in Enkhuizen

De man (27) die ervan wordt verdacht bewust een persoon te hebben aangereden, blijft drie maanden langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Hierbij raakte het slachtoffer, een 46-jarige man uit Enkhuizen, zwaargewond.

Politiefoto, foto ter illustratie - Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het slachtoffer werd op 18 mei rond 19.15 uur aangereden op het Kerkeland, in het noorden van Enkhuizen. Hij werd met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend.

De 27-jarige verdachte wordt onder meer poging tot doodslag of moord ten laste gelegd, aldus de politie. Het onderzoek naar het incident rond de opzettelijke aanrijding is nog niet afgerond. Vermoedelijk is vlak daarvoor een ruzie ontstaan tussen de bestuurder en het slachtoffer.

Buurtbewoners hebben na het incident laten weten dat de verdachte meerdere pogingen heeft ondernomen om het slachtoffer aan te rijden. Zij vertellen dat hij na de aanrijding opnieuw in wilde rijden op het slachtoffer. "Maar de bestuurder is tegengehouden. Daarna reed hij met een bloedgang weg", vertelde een bewoner eerder aan NH.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.