Nadine Visser grijpt in 'bizar snelle' EK-finale naast medaille op 100 meter horden

Nadine Visser heeft op de EK atletiek in Rome geen medaille kunnen bemachtigen op de 100 meter horden. De 29-jarige atlete uit Hoogkarspel liep in de finale in het Stadio Olimpico naar de vijfde plaats in een tijd van 12,72 seconden.

Nadine Visser - Foto: Orange Pictures/Andre Weening

Het was de derde EK-finale op rij dat ze naast eremetaal greep. Visser stond ook in de finale van de 100 meter horden op de EK's van Berlijn in 2018 en München in 2022. Beide keren greep ze naast een plak en werd ze vierde.

"Ik had het gevoel dat ik beter in vorm was", zei Visser na haar race. "Het is in elk geval wel mijn snelste seizoentijd, maar ik had verwacht mee te kunnen strijden om de medailles. Er wordt hier echter bizar hard gelopen."

Tekst loopt verder onder de X-post.

Het goud in Rome ging naar Cyréna Samba-Mayela uit Frankrijk, die 12,31 noteerde. De Zwitserse Ditaji Kambundji liep naar het zilver in 12,40. Het brons was voor de Poolse Pia Skrzyszowska in 12,42.

Tjin A-Lim en Koster

De halve finales waren voor Maayke Tjin A-Lim het eindpunt. De hordeloopster van AV Zaanland liep 13,08 en Koster eindigde in de halve eindstrijd van de 110 meter horden als zesde in 13,72.

Ryan Clarke is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 800 meter op de EK atletiek in Rome. De 26-jarige atleet uit Castricum liep naar de zevende plaats in zijn heat van de halve finales en dat was niet voldoende, want een plek bij de eerste drie was vereist om de eindstrijd op zondagavond te bereiken. Clarke klokte 1.46,00 en kwam daarmee niet in de buurt van zijn persoonlijk record van 1.44,83.