Ga naar Content

Politie surveilleert extra na serie autobranden in Haarlem en Heemstede

De politie gaat extra surveilleren om de strijd aan te gaan met de grote hoeveelheid nachtelijke autobranden in Haarlem en Heemstede. De afgelopen twee weken gingen er al meer dan tien voertuigen in lichterlaaie op, en de politie houdt inmiddels sterk rekening met brandstichting.

Autobrand Joe Sterckstraat Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Alleen al in de maand juni gaat het om tien gevallen, waarbij een of meerdere auto's of bedrijfswagens in brand stonden en schade opliepen. In de eerste helft van 2024 zijn meer dan dertig voertuigbranden gemeld in Haarlem en in Heemstede. Dat zijn er nu al een stuk meer dan over heel 2023. 

Brandstichting

De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de voertuigbranden. Een woordvoerder meldt dat de politie in de meeste gevallen rekening houdt met opzet. Dat is soms moeilijk te bewijzen, omdat door de brand en het blussen veel sporen verloren gaan.

De meeste nachtelijke branden waren in Schalkwijk. In die wijk wordt nu extra gesurveilleerd door agenten, vertelt de woordvoerder. De politie is op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben waarop iets te zien is van mogelijke daders. Dat kan gaan om dashcams of slimme deurbellen.

Op onderstaand kaartje zijn de plekken van voertuigbranden in de maand juni aangegeven.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]