Ga naar Content

Geslaagd! De drie kinderen van de familie Van Schooten halen eindexamen

De spanning was om te snijden vandaag in huize Van Schooten in Santpoort-Zuid. Broers Cas en Teun en zus Sophie kregen namelijk alle drie te horen of ze geslaagd waren voor hun eindexamen. Drie belletjes van hun mentoren later bleek dat de broers en zus nooit meer naar de middelbare school hoeven en kon het feesten beginnen.   

Foto: NH Media

Teun kan het haast niet geloven. "Een 7,9 gemiddeld? Jezus, dat is goed." Cas stak een duim op om een signaal te geven dat alles goed zit en Sophie maakte een sprongetje in de lucht. De vreugde is te voelen na een dag vol spanning bij de familie van Schooten.

Benieuwd naar de reacties? Bekijk de video hieronder.

240612_EXAMENUITSLAG_VANSCHOOTEN - NH Nieuws

Knikkende knieën

De spanning was soms te snijden. Sophie wist al vanaf het begin dat het een koud kunstje zou zijn om te slagen. Voor Teun en Cas was het niet in de sterren geschreven of ze zouden slagen. De oudste was sceptisch over de uitslag van zijn toets scheikunde, terwijl de jongste er niet heel veel moeite voor deed. Ondanks de stressmomenten, bleven papa Stefan van Schooten en mama Julia van Erp in hun kinderen geloven. "Het vertrouwen hadden we als ouders al vanaf het begin. Het enige wat we nu voelen is trots", zegt vader Stefan van Schooten.

Voordat de drie kinderen te horen kregen dat ze waren geslaagd, heeft vader Stefan al drie vlaggen gekocht. "Het is toch een opluchting om te horen dat ze alle drie geslaagd zijn", zegt hij. De drie masten hingen al te pronken op de gevel en daar zijn nu ook drie vlaggen te zien. 

"Het vertrouwen hadden we als ouders al vanaf het begin. Het enige wat we nu voelen is trots"

Stefan van Schooten, vader

Lekker lange vakantie

De drie kinderen hebben nu zeeën van tijd, maar hebben al plannen gemaakt. Teun is net terug van een welverdiende vakantie met zijn vrienden in Albufeira. Hij gaat nu beginnen aan zijn tussenjaar. "De komende tijd ga ik me focussen op hockey. In de wintermaanden kan je me terugvinden in Italië, want daar ga ik skiles geven."

Voor Sophie wordt het een iets minder korte periode. Zij gaat twee weken naar Griekenland om daar uit te rusten aan het strand. Eind augustus begint ze aan haar opleiding Psychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Kleine broer Cas moet jammer genoeg al de boeken in duiken. Hij gaat havo doen volgend jaar en mocht zich nu al voorbereiden. "Volgende week dinsdag heb ik mijn bijspijkertoets wiskunde voor havo. Ik zit nu dus weer met mijn neus in de boeken." Hij is zich nu aan het voorbereiden, maar gaat daarna ook genieten van zijn vakantie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]