Ga naar Content

Compilatie: het finishfeest van de 16e Wandel4daagse Alkmaar

De duizenden deelnemers van de 16e Wandel4daagse Alkmaar finishten vandaag feestelijk op de rode loper die is uitgerold op het Alkmaarse Waagplein. NH zond de laatste kilometers van het grootste wandelevenement van Noord-Holland live uit. Bekijk hieronder de leukste beelden uit die uitzending. 

Compilatie Wandel4daagse Alkmaar 2024 - NH Nieuws

In totaal deden er 4.500 lopers mee en dat was weer meer dan vorig jaar. Afgelopen woensdag trapten zo'n 2.400 wandelaars hun vierdaagse af. Gisteren voegden zich daar nog eens ruim 1.600 wandelaars van de tweedaagse aan toe. Nieuw dit jaar is een tweedaagse op de eerste twee wandeldagen. Daar deden bijna 500 lopers aan mee.

De tocht bracht de wandelaars de afgelopen dagen onder meer naar Bergen, Heerhugowaard en Heiloo. Vandaag liepen ze via Geestmerambacht, Broek op Langedijk, Koedijk en Alkmaar Noord naar de finish op het Waagplein.

Wandelaars kunnen bij hun inschrijving een donatie doen voor het goede doel van de vierdaagse: ’t Praethuys en KWF. Dat deden zij massaal, waardoor er vanmiddag een recordbedrag van bijna 40.000 euro is overhandigd.

Foto: Le Champion

De live tv-uitzending van de finish van de Wandel4daagse Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.