Ga naar Content

Hoofddorpse synchroonzussen hengelen tweede EK-goud binnen in Servisch bad

De Hoofddorpse synchroonzussen hebben op het EK synchroonzwemmen in Servië bij de technische uitvoering opnieuw gezorgd voor een daverend succes. Net als op de vrije kür gingen Noortje en Bregje de Brouwer er met een gouden medaille vandoor.

Bregje en Noortje de Brouwer - Foto: ANP foto

Met een totaalscore van 260.6567 bij deze technische uitvoering hebben de zussen 'een bizar puntentotaal' behaald, jubelt Team NL in een Facebook-post. De zussen waren afgelopen woensdag op het onderdeel duet vrije kür ook al de beste en behaalden hiermee een historische medaille.

Deze gouden medaille was namelijk de eerste gouden EK-medaille voor een Nederlands synchroonduo in de geschiedenis. Wel had het Nederlandse landenteam al eens goud gepakt, maar dat is inmiddels bijna vijftig jaar geleden.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De zussen stonden vandaag met dezelfde synchroonzwemmers op het podium als afgelopen woensdag. De medailleverdeling was namelijk identiek aan die op de vrije oefening. De Britse vrouwen Isabelle Thorpe en Kate Shortman eisten hun tweede zilveren plak op, terwijl de Israëlische Shelly Brobitsky en Ariel Nassee er met het brons vandoor gingen. 

Opnieuw voor het podium

Het EK waren voor de zussen De Brouwer een voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. Daar gaat het duo opnieuw voor het podium. "We kunnen het niet alleen", vertelden ze toen NH onlangs bij hen langsging.

De hechte band van de synchroonzwemtweeling Noortje en Bregje de Brouwer - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52