Ga naar Content

Terugkijken: toen Wout Weghorst nog droomde van een eindtoernooi

Oud AZ-spits Wout Weghorst gaat na zijn winnende goal tegen Polen (2-1 winst) de hele wereld over. In 2018 maakte NH Sport een documentaire over Weghorst. Hij had toen net een droomtransfer van AZ naar VfL Wolfsburg gemaakt. "Ik droom ervan om ooit nog eens een eindtoernooi mee te maken", vertelde hij toen.  

De documentaire 'Wie is Wout' - NH Nieuws

Inmiddels ziet de wereld er totaal anders uit. Weghorst speelde tot nu toe 34 interlands en scoorde daarin twaalf keer, hij deed mee aan het EK van 2020, het WK van 2022 en is nu dus actief op het EK in Duitsland. Als invaller maakte hij gisteren het winnende doelpunt. Hij stond nog geen twee minuten in het veld en wist toen keurig binnen te tikken. 

Even weg van voetbal

In de documentaire zoeken wij de voetballer in Duitsland op en gaan wij met hem terug naar zijn geboortedorp Borne. Bij voetbalclub NEO begon hij met voetballen en bekijken wij samen met Weghorst een wedstrijd van zijn broer. Ook bezoekt hij in Borne bijna altijd de Mariakapel. "Dan steek ik een kaarsje op en ben ik even weg van het voetballen", aldus Weghorst. 

"Hij wil altijd winnen en geeft nooit op"

voormalig trainer Wolfsburg Bruno Labbadia

Ideale speler

Van 2018 tot 2022 speelt de spits bij Wolfsburg. "Hij is de ideale speler voor ons. Hij wil altijd winnen en geeft nooit op", sprak toenmalig trainer Bruno Labadia. Via Burnley, Besiktas en Manchester United speelt Weghorst nu voor het Duitse Hoffenheim. 

In de documentaire spreken wij toenmalige VfL Wolfsburg-trainer Bruno Labbadia, oud AZ-speler Barry van Galen, oud AZ-trainer John van den Brom, AZ inspanningsfysioloog Niels Kok en zijn vriendin Nikki van Esch. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52