Ga naar Content

Oefenduels FC Volendam tegen Qatarese en Belgische tegenstander

Het EK voetbal is nog maar net begonnen, maar voor de profclubs in de eerste divisie komt de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen snel dichterbij. FC Volendam heeft voor maandag 1 juli de eerste veldtraining in de agenda staan en oefent volgende maand tegen Al Shamal uit Qatar en het Belgische KMSK Deinze. 

Stadion FC Volendam - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Rick Kruys is de nieuwe trainer van het uit de eredivisie gedegradeerde FC Volendam. Hij verwacht zijn spelers in de week van 24 juni voor een aantal fysieke testen. Maandag 1 juli om 11.00 uur staat de eerste openbare veldtraining op het programma.

Frank en Ronald de Boer

Het oefenschema is nog niet volledig, maar de club heeft wel de data van drie oefenwedstrijden bekend gemaakt. Woensdag 17 juli is Al Shamal uit Qatar de tegenstander. Frank en Ronald de Boer voetbalden in het verleden voor Al Shamal dat afgelopen seizoen op de negende plaats eindigde in de competitie met twaalf ploegen. Ook oud-AZ-speler Willie Overtoom droeg het shirt van Al Shamal.

FC Volendam - Al Shamal wordt gespeeld op het veld van MEC '07 in het Gelderse Maurik en begint om 16.00 uur. Drie dagen later komt KMSK Deinze tijdens de open dag naar het Volendam-stadion. De open dag begint om13.00 uur en de wedstrijd volgt om 15.30 uur. Deinze kwam afgelopen seizoen uit op het tweede niveau in België en eindigde op de derde plek. 

Onderonsje met amateurs   

Zaterdag 27 juli is het onderonsje tegen de amateurs van Volendam die afgelopen seizoen naar de tweede divisie promoveerden. Ook die wedstrijd wordt op het kunstgrasveld in het Volendam-stadion gespeeld. De aftrap is om 14.00 uur. 

Naar verwachting wordt in de loop van deze week het concept speelschema voor het nieuwe voetbalseizoen bekend. De start van de competitie is vrijdag 9 augustus.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52