Ga naar Content

Buurtbewoners stomverbaasd over tweede explosie Uithoornse woning: "Gebeurt nooit wat"

Buurtbewoners van de Uithoornse Europarei verbazen zich erover: in drie maanden tijd is er tot twee keer toe een explosief bij een van de rijtjeswoningen ontploft. De laatste ging vannacht af. De politie vermoedt een verband tussen de knallen. In de tussentijd tasten de buren in het duister. 

De explosies vonden plaats midden in een rustige woonwijk - Foto: Inter Visual Studio

Iets voor drieën ging er een explosief af bij een van de rijtjeswoningen aan de noordkant van de Uithoornse wijk Zijdelwaard. De voordeur raakte flink beschadigd, maar er vielen - net als bij de explosie in de nacht van 2 maart - geen gewonden. "Ik schrok meteen wakker, het leek wel een handgranaat", vertelt een van de buren van het getroffen huis aan de Europarei.

Deze tweede explosie zorgt voor verbazing in de straat. Een buurvrouw die vlak om de hoek woont kan zich niet voorstellen dat er wat crimineels aan de hand is. "Het is echt een superrustige nieuwbouwwijk, er gebeurt hier nooit wat." De bewoners van het huis kent ze niet.

"Het zijn hartstikke lieve mensen, ze doen geen vlieg kwaad"

Buurtbewoonster over de bewoners van het getroffen huis

Een andere buurvrouw kent de bewoners iets beter, maar moet ook gissen naar een mogelijke reden voor de explosies. "Hartstikke lieve mensen, ze doen geen vlieg kwaad. Iets anders dan een privékwestie kan het haast niet zijn, want iets crimineels kan ik me niet voorstellen."

De politie zoekt nog naar verdachten en roept getuigen en omwonenden met camerabeelden op zich te melden. Totdat zij een einde kunnen maken aan de knallen zitten de buurtbewoners in onzekerheid. "Het is allesbehalve fijn als dat zo dicht bij de deur gebeurt", vertelt een van hen. "Maar doodsangsten staan we niet uit, het is vooral voor henzelf verschrikkelijk."

Nog een buur, uit het naastgelegen rijtje huizen, is er minder van onder de indruk: "Ik kom uit Amsterdam, dus ik slaap er niet minder om. Onze dochter schrok wel wakker vannacht, maar die is ook niet snel onder de indruk. En als je dit optelt bij de vuurwerkknallen bij de flats om de hoek zijn we inmiddels wel wat gewend."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]