Ga naar Content

AZ heeft met Seiya Maikuma de 'Nieuwe Sugawara' in huis

AZ heeft met Seiya Maikuma opnieuw een Japanse rechtsachter gecontracteerd. De Alkmaarders legden de opvolger van Yukinari Sugawara vast tot de zomer van 2028. Maikuma is 26 jaar en afkomstig van Cerezo Osaka dat op het hoogste niveau in Japan speelt. 

Seiya Maikuma (l) in duel met Mohammad Mohebi van Iran - Foto: ANP Foto

Maikuma had bij Cerezo Osaka een contract dat doorliep tot 2026. Over de afkoopsom doet AZ zoals gebruikelijk, geen mededelingen. Voor zijn overstap naar Alkmaar heeft Maikuma contact gehad met Sugawara, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club: "Hij stuurde mij een berichtje toen ik in Japan was. Ik hoop hem hier snel te zien in Nederland."

"Maikuma zal de concurrentie aan moeten gaan met Denso Kasius"

AZ-directeur voetbalzaken Max Huiberts

Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts sorteert AZ met de nieuwe aanwinst voor op het te verwachte vertrek van Sugawara die sinds 2019 voor AZ speelt. "Het was goed om daar alvast op in te spelen", aldus Huiberts die de nodige overeenkomsten ziet tussen beide voetballers. "Maikuma is aanvallend ingesteld. Comfortabel aan de bal. Misschien zelfs in het verdedigende deel nog iets volwassener. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Denso Kasius. Die hebben we vorig jaar ook naar AZ gehaald en die heeft ook veel kwaliteit, dus dat wordt een interessante strijd."

International

Sinds vorig jaar is Maikuma ook international. Na zijn debuut tegen Turkije op 12 september speelde hij nog zeven keer voor de nationale ploeg. De Japanner is de eerste versterking voor AZ dat maandag begint aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Het is niet zeker of Maikuma dan van de partij is, omdat hij in afwachting is van zijn werkvergunning. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52