Ga naar Content

Ervaren Amevor volgende aanwinst van FC Volendam-in-opbouw

Het nieuwe elftal van FC Volendam krijgt steeds meer vorm. Met de komst van Mawouna Amevor is er weer een nieuwe steen gelegd voor de opbouw van de ploeg die komend seizoen in de eerste divisie voetbalt. De 32-jarige Amevor komt transfervrij over van FC Eindhoven en tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. 

Mawouna Amevor - Foto: FC Volendam/Sonny Sier

De verdediger werd al langere tijd in verband gebracht met FC Volendam. Als aanvoerder was hij de laatste jaren een vaste waarde in het elftal van FC Eindhoven. In Nederland begon hij zijn carrière bij FC Dordrecht. De geboren Rotterdammer voetbalde ook twee seizoenen in de eredivisie met Go Ahead Eagles en maakte een aantal uitstapjes naar het buitenland. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Met de achtvoudig international van Togo haalt FC Volendam een ervaren kracht in huis die 361 competitiewedstrijden achter zijn naam heeft staan, waarin hij 25 keer scoorde. Technisch directeur Patrick Busby: "Amevor beschikt over specifieke karakteristieken die in onze ogen horen bij een centrale verdediger. Hij kan verdedigend en aanvallend koppen, is sterk in duelleren, communiceert goed, heeft duelkracht en kan dribbelen richting middenlijn. Maar ook verdedigen op de middenlijn met ruimte in de rug corrigeert hij goed."

“FC Volendam sprak al in een vroeg stadium hun interesse naar mij uit. Dat gaf me gelijk een goed gevoel", aldus Amevor op de website van FC Volendam. "Ik zie het voor mij persoonlijk als een mooie stap met nieuwe uitdagingen en kijk uit onderdeel uit te maken van een nieuw, sterk team.”

Versterkingen

Eerder contracteerde FC Volendam Daan Steur (RKAV Volendam), Alex Plat (Telstar), Daniël Beukers (FC Groningen) en werd bekend dat Henk Veerman terugkeert na een verhuurperiode aan ADO Den Haag. De topscorer van de eerste divisie moet in het elftal van de nieuwe trainer Rick Kruys de tweemans-voorhoede met Robert Mühren gaan vormen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52