Ga naar Content

Groenewegen wint voor de tweede keer NK: "Ik had meer van de trui moeten genieten, dat ga ik nu doen"

Met speels gemak won Dylan Groenewegen de eindsprint op het NK wielrennen. De 31-jarige Amsterdammer versloeg in Arnhem Olav Kooij en Ramon Sinkeldam uit Assendelft.

Wisselend Noord-Hollands succes op het NK wielrennen - NH Nieuws

"Heel gaaf dit. Het is de tweede keer dat ik Nederlands kampioen word. Het is één van de mooiere dingen in het wielrennen", laat de zeer blije en ook enigszins geëmotioneerde Dylan Groenewegen weten voor de camera's. "Ik voelde zoveel overtuiging in de laatste kilometers en het pakte vervolgens ook goed uit."

"Sommige jongens mogen dit nooit ervaren en ik win hem voor de tweede keer. Ben ik heel blij om"

Nederlands kampioen wielrennen Dylan Groenewegen

Het is de tweede keer in zijn loopbaan dat Groenwegen de nationale titel pakt. "Achteraf had ik meer van deze trui moeten genieten. Nu ga ik dat zeker wel doen. Sommige jongens mogen dit nooit ervaren en ik win 'm voor de tweede keer. Wij kwamen voor de overwinning en daar ben ik dan ook heel erg blij mee".

Tekst loopt door onder video.

Ramon Sinkeldam wordt knap derde op het NK wielrennen - NH Nieuws

"Het is een trui voor een heel jaar en waar ik ook mee in de Tour mag fietsen." Groenewegen bereidt zich voor op de Tour de France, die volgende zaterdag start in Firenze. "Een etappe winnen in de rood-wit-blauwe trui is mijn doel daar."

Sinkeldam knap derde

Op het derde treetje van het podium stond Ramon Sinkeldam. De wielrenner uit Assendelft liet eerder deze week weten bezig te zijn aan zijn laatste maanden als prof. Vlak voor de start gaf hij uitleg over zijn keuze. "Het is tijd voor wat anders. Mijn contract loopt af en ik wist al een tijdje dat het mijn laatste jaar ging worden. Het is wel goed zo."

In de sprint ging Sinkeldam als derde op de streep. "M'n benen voelden echt goed en dan is het afwachten hoe je door de laatste bocht gaat. Ik heb van de week mijn afscheid aangekondigd. Dat doe ik met goede benen en zo wil je je carrière afsluiten. Dus het is fijn dat het er zo uitkomt. Het is geen wereldprestatie, maar voor mij heel fijn dat ik moraal toon."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52