Ga naar Content

Flashmob op veerdienst TESO: leerlingen Comenius zingen en dansen voor schone zee

Zo'n vijftig leerlingen van basisschool Comenius in Den Helder hebben passagiers van veerdienst TESO verrast met een flashmob. De kinderen vragen hiermee dringend aandacht voor een beter klimaat en een schone zee. "Het is best belangrijk dat het goed gaat met het klimaat", zegt Thijmen (11). 

Jerano, Hugo en Thijmen zetten zich in voor een schonere stad en zee - Foto: Basisschool Comenius Den Helder

Nietsvermoedende reizigers aan boord van de TESO-veerdienst zien uit het niets een groepje kinderen naar het middengedeelte van het restaurant lopen waarna ze allemaal in de 'Vissendans' uitbarsten.

“Met deze actie willen wij als Blue School het belang van klimaat en oceaan onder de aandacht brengen en bewustwording creëren onder zowel onze leerlingen als de bredere gemeenschap voor biodiversiteit, de maritieme cultuur en zorg dragen voor gezonde en schone zee en voedsel uit de oceaan”, vertelt een trotse Nathaly Timmerman, directeur van de basisschool.

Rommel

Aan boord van de Texelstroom gaat de flashmob verder met een lied 'Samen Duurzaam Samen Blauw'. Daaraan doen de 11-jarigen Thijmen, Jerano en Hugo ook mee. "Toen we optraden waren de mensen echt van: Wat is dat?", lacht Hugo. Voor hem is het belangrijk dat de wereld groener en duurzamer wordt. "Ik ruim met mijn vader al veel rommel op bij het basketbalveldje bij ons in de buurt."

Tekst loopt door onder de video.

Leerlingen van de Comeniusschool uit Den Helder zingen en dansen voor een schonere wereld - Basisschool Comenius

Thijmen en Jerano ruimen ook graag op: "We gaan vaak door de buurt om afval op te ruimen. We krijgen ook lessen op school over vissen, over natuur en de zee. Ik merk dat er steeds vaker bosbranden zijn en plastic soep." Thijmen maakt zich zorgen over het klimaat: "Als de zeespiegel stijgt gaat de natuur stuk en dieren gaan dood en sterven uit. Ik zie veel zwerfafval en ik vind het erg dat de gletsjers smelten in de poolgebieden."

De actie is bijzonder goed geslaagd, zegt directeur Nataly Timmerman van Comenius. "Toeristen hebben enthousiast meegekeken. Door deze actie op de Texelse boot te houden, benadrukken we het belang van het beschermen van onze wateren."

De 'Vissendans' van groep 1, 2 en 3 aan boord van veerdienst TESO - Foto: Basisschool Comenius Den Helder

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play