Ga naar Content

Harmonie Concordia Oostzaan zoekt nieuwe muzikanten

Muziekvereniging Concordia uit Oostzaan zoekt nieuwe instrumentalisten. De 121 jaar oude harmonievereniging telt momenteel vijfendertig muzikanten. Onder leiding van dirigent Thomas Eveleens leren ze elke week iets nieuws en dagen ze zichzelf muzikaal uit.

Om het orkest nog completer te maken, zoekt Concordia nieuwe instrumentalisten voor verschillende secties, waaronder trombone, klarinet, hoorn, trompet, hobo en dwarsfluit. "De extra muzikanten zijn hard nodig om de muziekstukken goed te kunnen spelen. Nu laten we bepaalde stukken door een ander instrument spelen, maar dat is niet zoals het eigenlijk moet klinken”, vertelt trombonist Sabine de Vries.

Een vereniging met hart en ziel

De vereniging staat bekend om haar warme sfeer en gemeenschapsgevoel. Hanneke Pekelharing beschrijft het als 'een warme vereniging' waar iedereen welkom is. Deze positieve sfeer is ook wat de 16-jarige Milou bij het orkest, ervaart. Zij begon in het opstaporkest van Concordia en maakt nu deel uit van het harmonieorkest. "Iedereen is heel behulpzaam. Als je een stuk niet begrijpt, dan wordt het uitgelegd tot je het wel snapt en klinkt het daarna alweer een stuk mooier”, aldus Milou.

“Muziek maken is leuk, maar het is nog leuker als het goed klinkt”

Thomas Eveleens, dirigent

De repetities vinden elke vrijdagavond plaats in de grote zaal van het verenigingsgebouw van Concordia. Het harmonieorkest speelt een breed en afwisselend repertoire, variërend van klassieke muziek tot pop en filmmuziek. "Muziek maken is leuk, maar het is nog leuker als het goed klinkt. Daarom is het belangrijk om ook thuis een paar uur per week te oefenen", aldus dirigent Tomas Eveleens. 

Onder de enthousiaste leiding van dirigent Thomas Eveleens, streeft het orkest ernaar om elke week iets nieuws te leren en zichzelf muzikaal uit te dagen. - Foto: NH Media

Concordia nodigt iedereen, ook degenen die niet in Oostzaan wonen, van harte uit om deel te nemen aan hun muzikale familie. Lijkt het je leuk om eens te luisteren, te kijken of uit te proberen? Kom langs op vrijdagavond of neem contact op het Concordia via hun website

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook