Ga naar Content

AZ-duo Koopmeiners en Buurmeester terug van weggeweest: "Blij hier weer te zijn"

AZ heeft vrijdag zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt. Op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer werd met 6-0 gewonnen van AEK Athene. Voor middenvelders Zico Buurmeester uit Egmond en Peer Koopmeiners uit Castricum betekende het duel tegen de Grieken hun rentree in het shirt van AZ. 

Peer Koopmeiners en Zico Buurmeester zijn terug in het shirt van AZ - NH Sport / Frank van der Meijden

Afgelopen seizoen werd Buurmeester (22 jaar) verhuurd aan PEC Zwolle en Peer Koopmeiners (24 jaar) aan Almere City. "Het voelde goed. Het was ook gelijk weer vertrouwd, dus het was een makkie", vertelt Koopmeiners over zijn terugkeer en zijn eerste speelminuten van het seizoen bij de Alkmaarse club. 

Beide spelers zullen zich deze voorbereiding opnieuw moeten bewijzen aan trainer Maarten Martens, die ze nog goed kennen van hun tijd bij Jong AZ. "Het is wel een voordeel dat je hem al kent. Volgens mij zit het wel goed tussen mij en Maarten, dus dat moet wel goedkomen", zegt Buurmeester. 

AZ - AEK

Buurmeester was in het duel tegen AEK een van de uitblinkers en gaf zodoende gelijk een signaal af aan Martens. Buurmeester was zowel bij de 1-0 van Ruben van Bommel, als bij de 2-0 van Lequincio Zeefuik goed voor een assist. Buurmeester bekroonde zijn sterke optreden door zelf de 3-0 te maken. 

In de tweede helft stond er een compleet ander elftal op het veld, waaronder Koopmeiners. Na de rust liep AZ uit naar een 6-0 eindstand dankzij doelpunten van Sven Mijnans, Myron van Brederode en Denso Kasius. 

Scoreverloop: 
10' 1-0: Ruben van Bommel
27' 2-0: Lequincio Zeefuik
43' 3-0: Zico Buurmeester
63' 4-0: Sven Mijnans
88' 5-0: Myron van Brederode
90' 6-0: Denso Kasius

Opstelling AZ eerste helft: Owusu-Oduro; De Wit, Penetra, Dekker, Schouten; Smit, Clasie, Buurmeester; Lahdo, Zeefuik, Van Bommel

Opstelling AZ tweede helft: Verhulst; Kasius, Goes, Martins Indi, Stam; Koopmeiners, Mijnans, Bazoer; Van Brederode, Poku, Sadiq

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52